12 °

max 15 ° / min 9 °

Petak

04.12.

15° / 9°

Subota

05.12.

15° / 8°

Nedjelja

06.12.

16° / 8°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 10°

Utorak

08.12.

12° / 8°

Srijeda

09.12.

12° / 10°

Četvrtak

10.12.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela sanacija prekograničnog ekološkog problema na Bojani

Izvor: Foto: MPRR

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Počela sanacija prekograničnog ekološkog problema na Bojani

Tokom dana, kako je i najavljeno iz Ministarstva poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane, počela je akcija čišćenja donjeg toka rijeke Bojane, odnosno uklanjanja leševa uginule živine koja danima pluta rijekom.

"Čišćenje i sanacija ovog ozbiljnog prekograničnog ekološkog problema trajala je do noći, a biće nastavljena odmah ujutro. S obzirom na uočenu količinu kesa koje se nalaze uzvodno uz obalu Bojane, na potezu od ušća do naselja Rače, procjenjuje se da će za sakupljanje svog tog otpada biti potrebno više dana. 

U akciji uklnjanja životinjskog otpada, osim predstavnika Ministarstva i Uprave za bezbjednost hrane, učestvovali su i pripadnici Granične policije i Direktorata za vanredne situacije – Službe zaštite i spašavanja.

Pod nadzorom veterinarskog inspektora danas prikupljen životinjski otpad je neškodljivo uništen, što je izvršila ovlašćena veterinarska ambulanta u saradnji sa kumunalnom službom", navedeno je u saopštenju resornog Ministarstva.  

Podsjećaju da su reagujući na prijavu građana da se značajna količina ugunulih kokošaka ponovo u posljednjih sedmicu pojavila u Bojani, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane danas su boravili na Bojani, u cilju hitnog rješavanja ovog problema i sprečavanja negativnih posljedica po životnu sredinu i građane.

"Sve ukazuje da je riječ o prekograničnom problemu koji se mora rješavati u komunikaciji sa nadležnim službama u Albaniji, kako se ovakvi ekološki incidenti koji ne priliče zemljama sa aspiracijama da budu članice EU, ne bi više ponavljali", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR