8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obezbijediti bolje uslove podgoričkom Centru za socijalni rad

Društvo

Comments 0

Obezbijediti bolje uslove podgoričkom Centru za socijalni rad

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Zaposlenima u podgoričkom Centru za socijalni rad nephodno je obezbijediti bolje prostorne kapacitete i uslove za rad i prijem stranaka, zaključeno je na sastanku predstavnika Centra i Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ministar Kemal Purišić je kazao da je potrebno ispuniti standarde u smislu prostorih uslova za obavljanje delikatnih poslova socijalne zaštite u predmetima porodičnih odnosa, zaštite prava djeteta, nasilja u porodici i nasilja nad ženama i djecom.

Sagovornici su konstatovali da su zaposleni u socijalnoj djelatnosti često izloženi neprihvatljivim verbalnim napadima i prijetnjama od strane nezadovoljnih stranaka.

Socijalni radnici, kako je istaknuto, obavljaju zahtjevan posao, a ujedno zahvalan za društvo i zajednicu, nerijetko radeći i noću, za šta nisu adekvatno nagrađeni.

„Zbog toga su zaposleni u centru inicirali pred svojim granskim sindikatom razmatranje mogućnosti za izmijenu Granskog kolektivnog ugovora zaposlenih u socijalnoj djelatnosti kojom bi se predvidio noćni rad i njegovo adekvatno plaćanje“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji potreba da se jednom u tri mjeseca organizuju sastanci socijalnih radnika sa predstavnicima vrtića, škola, zdravstvenih ustanova i mjesnih zajednica, kako bi se stekao bolji uvid u socijalne odnose i materijalni položaj porodica, posebno onih koje podižu djecu.

Direktorica Centra Ana Stijepović je kao dobar primjer pomenula dobru saradnju i rezultate koje centar ima sa Dječjom bolnicom, a koji su u najboljem interesu djece.

„Ministar je još jednom istakao važnost stalnog prisustva socijalnih radnika u zajednici i njihovog preventivnog postupanja u sprovođenju socijalne i dječje zaštite“, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR