17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čestitke povodom katoličkog Uskrsa

Društvo

Comments 0

Čestitke povodom katoličkog Uskrsa

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović čestitao je Uskrs svim građanima i građankama rimokatoličke vjeroispovijesti, nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju kao i svještenstvu rimokatoličke crkve.

“Neka predstojeći blagdani unesu mir i sreću u važe živote i neka budu prilika da svi zajedno promislimo o istinskim vrijednostima čovječnosti, tolerancije, praštanja i zajedničkog života. U ovom izazovnom vremenu kada se cijeli svijet suočava sa opasnom epidemijom, potrebno je imati još više snage, jedinstva i solidarnosti koje će postaviti temelj za izgradnju boljeg i naprednijeg društva nakon ove krize. Želim vam da uskršnje praznike provedete sa najbližima, u najboljem zdravlju i sreći i u sigurnosti, ostajući u svojem domu”, naveo je Popović.

Čestitke su uputili i predsjednici opština.

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević kaže da dani Uskrsa treba da budu prilika da u krugu svojih ukućana, uz dobro zdravlje i porodičnu slogu vjernici proslave ovaj praznik.

“Da se svi zajedno prisjetimo onih koji ovih dana vode bitku sa nevidljivim neprijateljem sa željom za brzi oporavak, ali i uvjerenjem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da se izborimo sa izazovima koji su pred nama, jer je upravo značaj ovog praznika da ljudima da hrabrost i nadu u bolje sjutra. Još jedanput Vam upućujem najiskrenije čestitke, uvjeren da će i novonastala pojava dodatno jačati međusobnu saradnju, toleranciju, razumijevanje i multietnički sklad za dobrobit svih građana Bara i Crne Gore”, ističe Raičević.

Čestitka stiže i od predsjednika opštine Budva Marka Carevića.

“U ime Opštine Budva i u svoje lično ime, svim sugrađanima katoličke vjeroispovjesti i onima koji po gregorijanskom kalendaru slave ovaj radosni hrišćanski praznik, želim srećan i blagoslovljen Uskrs. Neka Uskrs, koji nosi simboliku obnavljanja života, u vaše domove donese mir, blagostanje i radost, a u naš grad praznični duh vjekovima njegovanog međuvjerskog poštovanja i sklada. Neka sa ovim velikim praznikom, nakon nemilog vremena u kojem smo se našli, cijelom čovječanstvu nastupi novo vrijeme, vrijeme pobjede zdravlja i života”, poručio je Carević.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan čestitao je Uskrs građanima i građankama koji ovaj najradosniji hrišćanski praznik slave prema gregorijanskom kalendaru.

„Više nego ikada potrebna nam je solidarnost, zajedništvo, razumijevanje, ljubav i briga o bližnjima kako bismo savladali sva iskušenja ovih izazovnih vremena. Neka vam Uskrs, koji slavi život i spasenje, donese blagostanje i dobro zdravlje. Srećan Uskrs“, navodi se u čestitki gradonačelnika Kašćelana.

U ime DCG i u svoje ime, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić svim građankama i građanima rimokatoličke vjeroispovijesti i svima koji Vaskrs slave po gregorijanskom kalendaru čestitao je najveći hrišćanski praznik.

"Simbolika obnavljanja života koju sa sobom nosi ovaj praznik, danas kada se cijelo čovječanstvo suočava sa još trajućom pandemijom, potrebnija nam je nego ikad u našim životima. Neka, okruženi najbližima i najvoljenijima, u toplini svoga doma prizivajući ostvarenje novozavjetnog obećanja o obnavljanju života, brzo dočekate dan kad ćemo se ponovo, prebrodivši aktuelne teškoće, bezbrižno susretati, posjećivati i dijeliti radosti. U želji da iz ovog nepovoljnog perioda izađemo snažniji i mudriji za nove zajedničke poduhvate i uspjehe, još jednom vam, srdačno, čestitam vaskršnje praznike", naveo je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR