13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević: U Crnoj Gori nećemo dozvoliti revizionizam

Društvo

Comments 0

Kovačević: U Crnoj Gori nećemo dozvoliti revizionizam

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska je osudila skrnavljenje spomenika posvećenog 13-julskim ustanicima, navodeći da takav akt simbolizuje pokušaj revizionizma istorije, koji je, kako se navodi, uzeo maha u susjednim državama i koji se pokušava nametnuti i u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Crnogorske Đorđija Kovačević kazao je da je 13. jul sveti dan u kalendaru istorije Crne Gore.

On je rekao da samo zlonamjerni i neuki pojedinci, koji lako zaboravljaju žrtve koje je Crna Gora podnijela tokom Drugog svjetskog rata kako bi odbranila vjekovima čuvanu slobodarsku tradiciju, mogu skrnaviti jedan takav spomenik.

„Takav akt takođe simbolizuje pokušaj revizionizma istorije, koji je uzeo maha u susjednim državama i koji se pokušava nametnuti i u Crnoj Gori“, kazao je Kovačević.

On je naglasio da zagovornici revizionizma moraju da znaju da je antifašizam najveća vrijednost i da revizionizam nikada neće biti dozvoljen u Crnoj Gori.

„Na borbu protiv revizionizma mene obavezuje to što sam unuk čovjeka koji je svoj život dao u narodno- oslobodilačkoj borbi“, naveo je Kovačević.


Kako je istakao, Crna Gora je uvjek kroz istoriju znala da odbrani slobodu i dostojanstvo, pa će tako i ovoga puta ostati.

„Iz cjelokupne histerije koja nas potresa ovih dana, Crna Gora će izaći mnogo jača i to će se vidjeti na narednim izborima. Da je vječna Crna Gora“, zaključio je Kovačević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR