12 °

max 17 ° / min 11 °

Nedjelja

25.10.

17° / 11°

Ponedjeljak

26.10.

20° / 11°

Utorak

27.10.

20° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 12°

Četvrtak

29.10.

21° / 10°

Petak

30.10.

20° / 10°

Subota

31.10.

21° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo prosvjete: Školska godina počinje po modelu koji je najavljen

Izvor: Ilustracija; Ministarstvo prosvjete

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo prosvjete: Školska godina počinje po modelu koji je najavljen

Školska godina počeće po istom modelu koji je najavljen, prije svega zbog potrebe da naši đaci, nakon dužeg vremena ostvare kontakt sa školskim okruženjem, ali uz napomenu da je trenutna epidemiološka situacija više nego složena, poručuju iz Ministarstva prosvjete. 

"To znači da, ukoliko se svi koji su posredno ili neposredno vezani za obrazovni sistem, ne budu strogo pridržavali mjera, postoji realna mogućnost za promjenu nastavnog modela: djelimični ili potpuni prekid nastave i prelazak na online sistem rada.

Ovo dakle znači da će školska godina početi kako je i rečeno iz Ministarstva prosvjete: nastavu u školi će pohađati đaci 1. 2. 3. 4. 5. i 6. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole, a ostali online, uz konsultacije u školi na svakih petnaest dana. Svi vrtići počinju sa radom", navode u saopštenju. 

Sve ustanove počeće sa radom opremljene dezinfekcionim i drugim sredstvima, koja se isporučuju, kao i uz strogo poštovanje drugih mjera Instituta za javno zdravlje, kažu iz Ministarstva. 

"Trajanje časa za učenike osnovnih škola je 30 minuta najviše 4 časa, a za učenike srednje škole 30 minuta najviše 6 časova.

Bez obzira na činjenicu što će dio đaka pratiti nastavu u školi, Ministarstvo prosvjete učenicima svih razreda osnovne i srednje škole obezbijedilo je i snimljeni materijal za najveći broj predmeta, koji će se od 1. oktobra emitovati na TVCG2 i MNE sport 2 i MNE sport 3. Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku takođe je obezbijeđen TV materijal, a detalji i kompletna šema biće blagovremeno dostupni.

Sve dodatne informacije sjutra će zajednički obezbijediti Ministarstvo prosvjete i Institut za javno zdravlje", zaključuju iz Ministarstva. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR