11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obustavljene blokade na Bogetićima: Dobili informaciju da je Vlada povukla Odluku o državljanstvu

Društvo

Comments 13

Obustavljene blokade na Bogetićima: Dobili informaciju da je Vlada povukla Odluku o državljanstvu

Autor: Antena M

  • Viber

Blokade koje se već danima održavaju na Bogetićima, biće obustavljene, potvrdio je za naš radio jedan od učesnika Dragan Nikčević.

U izjavi za Antenu M je kratko kazao da je prema njihovim saznanjima Vlada odlučila da povuče spornu Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva.

"Blokada se završava, s tim što ćemo se vratiti ukoliko pokušaju da na isti način urade ovo, ili nešto slično. Pružamo ruku da stvari budu kakve bi trebalo u jednoj uređenoj zemlji, i sada je na njima, nije na nama", kaže Nikčević.

Nikšićani su i danas blokirali magistralu, a to su radili, kako su ranije kazali, zbog "podmukle i perfidne igre nove Vlade - da kroz izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjenama Zakona o registru boravišta i prebivališta omogući da 62 000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije dobije crnogorsko državljanstvo i da tako budu upisani u birački spisak "kako bi ONI, a ne MI odlučivali o sudbini Crne Gore."

Blokada je završena malo prije 20 sati, nakon čega je saobraćaj normalizovan.

Pogledajte kako je izgledala današnja blokada.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Partizan

@Branka Čak i da hoće apostoli provesti Odluku o državljanstvu ne mogu to učiniti bez podrške 2/3 poslanika u parlamentu po Ustavu.Bez obzira na to tkz Vladu držati na oku pa ako bude potrebno opet mirno i dostojanstveno protestovati.

Branka

Ako se ja dobro śećam bila su još dva zahtjeva koja nijesu ispunjena. I nikakav zvaničan odgovor tzv. Vlade nije bio. Ako se na rekla-kazala obustavlja blokada i protesti onda smo svi neozbiljni. Je li ovo sve bilo malo zezanje?