20 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Ulcinju otvorena izložba koja opominje: Smanjite upotrebu plastike!

Društvo

Comments 0

U Ulcinju otvorena izložba koja opominje: Smanjite upotrebu plastike!

Autor: Antena M

  • Viber

U okviru projekta “Ulcinjska obala bez plastike” otvorena je izložba čiji je cilj skretanje pažnje svim korisnicima plaža o uticaju plastike na životnu sredinu sa fokusom na obalu, kao i podsticaj da se svi aktivnije uključimo u smanjenju upotrebe plastike.

Ovaj projekat osmišljen je kao skup aktivnosti koje podržavaju nevladine organizacije aktivne u ovom području i institucije, uključujući opštinu Ulcinj, komunalno preduzeće i JP Morsko dobro. Aktivnosti će se sprovoditi na koordinisani način, sa ciljem da se smanji korišćenje plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu na Velikoj plaži i Adi Bojani.

Tako ćete na Velikoj plaži moći da vidite zanimljive instalacije od recikliranog materijala, poput ovih na fotografijama.

Cilj projekta će se ostvariti kroz aktivnosti raspoređene u dva radna paketa. Sakupljanje otpada i materijala koji se mogu reciklirati na Velikoj plaži i Adi Bojani biće postignuto nizom aktivnosti koje uključuju promotivnu i edukativnu kampanju, razvoj koncepta postavljanja kontejnera za otpad i učestalosti sakupljanja, izradu kontejnerske niše, postavljanje kontejnera sa žičanom mrežom, ako se pokaže korisnim, nabavku prese za baliranje PET boca, obuku za komunalnu policiju i komunalnu inspekciju, aktivnosti podizanja svijesti i akcije čišćenja i organizacija ekološke patrole.

Sa druge strane, projekat će podržati uspostavljanje privremenog skladišta u zaleđu Velike plaže kroz čišćenje nelegalnih deponija, procjenu porijekla i kvaliteta otpada na ilegalnim odlagalištima, donošenje odluke o privremenoj lokaciji privremenog skladišta i uspostavljanje privremenog skladišta.

Projekat se realizuje kroz partnerstvo nevladinih organizacija NVO Green life, Zero Waste Montenegro, Dr Martin Schneider Jacoby Association, Udruženje Ada Bojana, NVO Zeleni korak, Regionalna razvojna agencija Ulcinj biznis asocijacija kao i Opština Ulcinj, JP Morsko dobro i Komunalno preduzeće Ulcinj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR