11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zeković i Pajović-Musić: Kneževića podvrgnuti poligrafskom testiranju

Izvor: Stevo Vasiljević/Pobjeda

Društvo

Comments 0

Zeković i Pajović-Musić: Kneževića podvrgnuti poligrafskom testiranju

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Građanski aktivisti Aleksandar Zeković i Svetlana Pajović-Musić pozivaju ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da pozovu policijskog službenika Kneževića da se podvrgne poligrafskom testiranju.

"Prema našim saznanjima policijski službenik Petar Knežević, starješina Protivterorističke jedinice, sjutra će dati iskaz pred ovlašćenim službenikom Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije u postupku provjere zakonite primjene policijskih ovlašćenja", navodi se u saopštenju.

"Važno je da se poligraf za službenike Uprave policije koristi onda kada postoji sumnja da je navodno izvršeno krivično djelo u vezi sa vršenjem službene dužnosti", dodaju oni.

Kako su kazali, tačno je da značaj poligrafa ne treba precjenjivati ali on ipak jeste pouzdana metoda detektovanja laži korisna za dalja policijska razjašnjavanja i istraživanja.

"Bilo bi korisno, zbog interesa javnosti, da tom ispitivanju prisustvuju i predstavnici drugih tijela za nadzor policije - institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne GoreiSavjeta za građansku kontrolu rada policije kako bi se dodatno osnažio kredibilitet sprovedenih radnji jer su opštepoznate ocjene o nedovoljnoj autonomnosti, profesionalnosti i kapacitetima unutrašnje kontrole policije.

"Cijenimo važnim da se u ovoj situaciji sprovedu odredbe iz novog Zakona o unutrašnjim poslovima na kojoj su upravo insistirale nove vlasti. Član 120. Zakona je primjenjiv u ovoj situaciji jer se policijski službenik na osnovu snimaka dovodi u navodnu vezu sa određenim kriminalnim strukturama pa je zato na okolnosti rada i obavljanja konkretnog policijskog posla, neophodno da se podvrgne poligrafskom testiranju", zaključuju oni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR