10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović: Neophodno da država nastavi da afirmiše studente

Društvo

Comments 2

Đurović: Neophodno da država nastavi da afirmiše studente

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora treba da nastavi da afirmiše i nagrađuje studente, dodjelom stipendija i kredita i podrškom visokoškolskim ustanovama, kako bi budućim akademskim građanima bili obezbijeđeni što bolji uslovi za sticanje znanja i vještina, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je, u čestitki povodom 4. aprila, Dana studenata, navela da su svi dužni da doprinesu kako bi studenti sljedeći praznik dočekali u što perspektivnijem okruženju, sa boljim uslovima studiranja.

Skupština će, kako je poručila Đurović, biti oslonac, partner i prijatelj studenata u ostvarivanju uspjeha i adresa kojoj se uvijek mogu obratiti.

"Na današnji dan sjećamo se žrtve koju je 4. aprila 1936. godine podnio mladi izdanak naših prostora Žarko Marinović, kada je, braneći kolegu, stradao na studentskom protestu u Beogradu, pronoseći tako slavu viteških vrlina Crne Gore iz koje je potekao, ali i vrijednosti na kojima je zasnivao život“, navela je Đurović.

Prema njenim riječima, današnji praznik znanja podsjeća na to koliko je uloga obrazovanja bila važna kroz vremena, a naročito koliko je značajna danas, u digitalnom dobu koje mijenja živote svakodnevno.

Zato, kako je kazala Đurović, svaki student treba da doprinese jačanju temelja obrazovno, naučno i tehnološki razvijene, moderne i napredne Crne Gore.

„Naš prvenstveni cilj mora biti da zaustavimo trend odlaska mladih ljudi iz zemlje i da ih motivišemo da ostaju na svojim ognjištima i tu grade svoje živote i karijere“, rekla je Đurović.

Kako je navela, da bi se to postiglo, mora se kontinuirano ulagati u oblast obrazovanja jer jedino podizanjem njegovog kvaliteta Crna Gora može se mijenjati nabolje.

„Neophodno je da država nastavi da afirmiše, podstiče i nagrađuje studentkinje i studente, kako kroz dodjelu stipendija i kredita, tako i kroz podršku visokoškolskim ustanovama u namjeri da se budućim akademskim građanima obezbijede što bolji uslovi za sticanje znanja i vještina“, istakla je Đurović.

Ona je naglasila da su studenti pokretačka snaga zajednice.

Đurović je dodala da je sigurna da će njihov entuzijazam, energija, znanje, sposobnosti i kreativnost biti ključni za razvoj i napredak Crne Gore.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

KatunjaninMiogost

Pa zna se , bili su izbori , morali su se plaćati glasači.

awfrw

Reče li što nema kredita i stipendija?