10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ombudsman formirao predmet povodom informacije da među 37 budućih funkcionera u Pljevljima nema nijednog Bošnjaka ili Muslimana

Društvo

Comments 4

Ombudsman formirao predmet povodom informacije da među 37 budućih funkcionera u Pljevljima nema nijednog Bošnjaka ili Muslimana

Autor: Antena M

  • Viber

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore formirao je predmet povodom informacije da među 37 budućih funkcionera u Pljevljima nema nijednog Bošnjaka ili Muslimana, saznaje Antena M.

Podsjetimo, Pobjeda je juče objavila da je Odbor za izbor i imenovanja predložio 37 kandidata za članove savjeta i odbora direktora u javnim lokalnim preduzećima u Pljevljima, te da na tom spisku nema niti jednog Bošnjaka ili Muslimana.

Vijest je izazvala juče brojne reakcije, a upravo je i Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) poručio da očekuje od Zaštitnika ljudskih i manjinskih prava da reaguju i rade svoj posao.

"Dešavanja u Pljevljima, u koje spadaju, na tom dugačkom tužnom spisku - i napadi na građane samo zato što su Muslimani ili Bošnjaci, skrnavljenje i napadi na objekte Islamske zajednice, oslobađajuće presude za počinioce izazivanja rasne, nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i nacional-šovinističke “freske” u lokalnoj crkvi - zahtijevaju odlučni odgovor svih progresivnih snaga u našem društvu", ukazali su iz CHO.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

BMX

Bosnjaci - Muslimani danas, Crnogorci sjutra. Dobro je, jos uvjek ne isticu crne zastave sa lobanjama na zgradama opstina gdje vladaju, ne daju otkaze vec zaposlenim manjinama i ne osnivaju konc logore

Javor

Progon Bošnjaka u Pljevljima se kontinuirano provodi jos od 90-tih, kroz sve moguće načine zlostavljanja i zapostavljena. Laž je da Drzava nema načina da to zaustavi. Ako se ovako nastavi, za koju godinu neće biti Bosnjaka u Pljevljima.

nenad_mne

@Zoran , nije no pokazuje karakter “osveženja”!!!