22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Begović: Ne postoji sud koji može osuditi Batrićevića

Izvor: Screenshot

Društvo

Comments 2

Begović: Ne postoji sud koji može osuditi Batrićevića

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Advokat Zdravko Begović, bivši predsjednik Advokatske komore Crne Gore, gostujući na TV E kazao je da ne postoji sud koji može osuditi Bobana Batrićevića. 

Na pitanje šta bi rekao tužiocu da je advokat Bobanu Batrićeviću, koji se uoči Dana novinara našao pred Sudom za prekršaje, zbog stavova u kolumni, Begović kaže da bi rekao tužiocu da je pogriješio.

“Našim Ustavom i Članom 47 i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i slobodama definisano je to pravo slobodnog izražavanja. Taj čovjek je imao svoj stav, on ga je iznio javno u svojoj kolumni i aposlutno, apsolutno ne postoji bilo kakva teoretska mogućnost da on bude odgovoran za tako nešto”, kaže Begović.

Siguran je da će Batrićević biti pravosnažno oslobođen.

“Odbrana će tu završiti sa oslobađajućom odlukom jer u njegovim radnjama nema elemenata bića prekršaja koji mu je stavljen na teret i tu je sloboda izražavanja došla do izražaja. Ne postoji sud koji ga može za tako nešto osuditi”, zaključuje Begović.

Begović je komentarisao i izbor  vrhovnog državnog tužioca  i kazao da je  Milorad Marković je dobar izbor. 

Kako je kazao, građani očekuju da će državni tužilac promijeniti svijet, međutim – to nije nimalo lako. Jedan čovjek, napominje Begović, ne može promijeniti rad jednog državnog organa.

“Ja sam bio jedan od onih koji je smatrao da VDT mora doći iz reda tužilaca, ali kad je postojala druga intenca i kad je odlučeno da tako više ne bude, mogu slobodno reći da je gospodin Marković jedan dobar izbor. Ja sam kao predsjednik Advokatske komore imao jednu vrlo kvalitetnu i dobru saradnju, radili smo zajednički na nekim projektima – kad je on bio predstavnik određenih evropskih udruženja, organizacija i mogu reći da je to jedan vrlo stručan, vrlo častan i profesionalan način i nadam se i očekujem od njega da će na jedan vrlo kvalitetan i predan način obavljati tu vrlo važnu funkciju”, kazao je Begović, u emisiji “Na kraju dana”.

Komentarišući političke zavrzlame  koje prethode svakom izboru u pravosudnim organima, Begović kaže da je politika uvijek u Crnoj Gori jedan od glavnih problema.

“Ja Vam to mogu reći iz ličnog iskustva, znajući kako se to reflektuje u predmetima u kojima sam ja angažovan kao branilac ili u svim onim drugim - u kojima sam ili direktni ili indirektni akter. Računam da će VDT morati povesti računa i u tome. Da će čak i u svojim redovima uticati da se curenje takozvanih informacija ili eventualno identifikacija lica koja su dali neke informacije koje su mediji, po običaju, uvijek imali prije nego što smo ih imali mi, kao akteri događaja, biti praktično prošlost”, objašnjava Begović.

Dodaje da on kao branilac u nekom predmetu o dokazima saznaje iz pojedinih medija, što je, prema njegovim riječima, apsolutno nezakonito i pravo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“Dakle, to neka bude jedna od mislija ovog novog šefa državnog tužilaštva i neka bude poruka iz ovog našeg advokatskog reda jer, osim toga, moraće se učiniti nešto i na poštivanju te pretpostavke nevinosti. Ne možemo mi u sredstvima informisanja i na tim političkim skupovima ili manifestacijama osuđivati ljudi i donositi konačne odluke prije nego je sudski postupak i počeo”, ističe Begović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Kotoranin

@Simolise Crkva Srbje je najveći kriminalac, okupator i uzrupator na prostoru Crne Gore! Zar to ne zna gospodin advokat?

Simolise

Kad cevte shvatiti njih zakoni ne obavezuju ....vidite ponasanje spc...mandica...bratic...jakiva ..