25 °

max 25 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

25° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saslušanje Suzane Mugoše pred Disciplinskim vijećem 15. februara

Društvo

Comments 1

Saslušanje Suzane Mugoše pred Disciplinskim vijećem 15. februara

Autor: Antena M

  • Viber

Saslušanje sutkinje Suzane Mugoše pred Disciplinskim vijećem Sudskog savjeta zakazano je za 15. februar, saznaje Antena M. 

Prvobitno, saslušanje je bilo zakazano za 26. januar ali je odgođeno zbog zahtjeva jednog člana Disciplinskog vijeća da bude izuzet.

Kako je Antena M ranije objavila, Optužni prijedloga protiv Mugoše podnijela je disciplinska tužiteljka Dijana Radulović. Tereti je da je počinila teži disciplinski prekršaj kada je izjavila kako i ona vjeruje da je presuda Apelacionog suda u predmetu „državni udar“ – kupljena.

Suzani Mugoši je Optužni prijedlog uručen odmah nakon Nove godine, 3. januara, a disciplinska tužiteljka traži novčanu kaznu – polugodišnje umanjenje plate 30%, zbog toga što je javno komentarisala presudu koja nije pravosnažna.

Podsjetimo, Suzana Mugoša je, reagujući na optužbe lidera DF Andrije Mandića i Milana Kneževića, kazala kako je saglasna sa njima da SDT treba da ispita sve okolnosti donošenja prvostepene (Vijeća Višeg suda kojim je ona predsjedavala) i drugostepene (Apelacionog suda) presude u predmetu „državni udar“.

Mugoša je još rekla kako je „odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave“ pošto u njoj nijesu vjerodostojno preneseni navodi iz prvostepene presude „s očiglednom namjerom da promijeni suštinu“.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

baltazar

Kladim se na gospođu sudkinju. Ne bi rekla, da ne zna. Suđenje koje je ona vodila je za primjer stručnosti.