27 °

max 27 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

22° / 15°

Nedjelja

26.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bojana Đačić gostovanje Ljubivoja Ršumovića na Žabljaku pretvorila u politički performans

Društvo

Comments 5

Bojana Đačić gostovanje Ljubivoja Ršumovića na Žabljaku pretvorila u politički performans

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Opština Žabljak i OŠ “Dušan Obradović” danas su u tom gradu organizovali gostovanje dječjeg pjesnika Ljubivoja Ršumovića. Namjera organizatora, bila je da žabljačkim osnovcima pruže priliku da upoznaju pjesnika i njegovu poeziju. 

Lijepo zamišljena manifestacija, međutim, pretvorila se u politički performans i to, "zahvaljujući" moderatorki Bojani Đačić, novopostavljenoj direktorici Narodne biblioteke "Stevan Samardžić" iz Pljevalja.

Upravo je gospođa Đačić, svojim scenarijem, izazvala nezadovoljstvo brojnih odraslih posjetilaca ovog događaja i u drugi plan bacila pjesnika Ršumovića.

Bojana Đačić, za ovu priliku, dovela je mališane iz Pljevalja, koji su, po njenom izboru, recitovali neprimjerene pjesme. 

"Ovo nije bio trenutak za bilo kakvu politizaciju i nacionalizam", kaže profesor u OŠ “Dušan Obradović” Zoran Vojinović.

“Poznati pjesnik, mogu slobodno reći, bio je u drugom planu jer je cijeli program vodila Bojana Đačić.

Djevojčice iz Pljevalja pjevale su pjesme i recitacije od kojih se u mnogima veličalo srpstvo. Kod njih je bilo pripremljenih recitala kojima se svjetske sile nazivaju pogrdnim nazivima i riječima koje svako normalan ne izgovara, a naročito ne pred djecom. Nijesam izdržao već sam burno odreagovao. To njima nije smetalo pa je ostao mučan osjećaj", ispričao je Anteni M Vojinović, razočaran što je ostao usamljen u reagovanju zbog ovog nezapamćenog incidenta pred žabljačkim mališanima.

 
 
 
 
 
 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Da je vječna

Sve bilježimo,i doći će na naplatu...

raicevic

A sve uz osmijeh starog četnika Ljubivoja.

cefalo

Četnikulja zloupotrebljava učenike. Ministarko prosvjete, reaguj, pošto Tužilaštvo neće reagovati. Ovo je van pameti. Biblioteke su i obrazovne ustanove, pa sad zamislite što sve mogu ove omrčene "direktorice" tipa Đačićke i Ilinčićke...