14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović za Antenu M: Očekujem da patrijarh Irinej demantuje ono što je rekao

Društvo

Comments 12

Đukanović za Antenu M: Očekujem da patrijarh Irinej demantuje ono što je rekao

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za Antenu M kaže da očekuje od patrijarha SPC Irineja da demantuje izjavu o položaju Srba u Crnoj Gori.

Patrijarh Irinej je, podsjetimo, kazao da je položaj Srba u današnjoj Crnoj Gori uporediv sa položajem Srba u nekadašnjoj NDH.

"Moj jedini komentar na to što navodite mogao bi biti da niko normalan tako nešto ne može pomisliti, a kamoli izgovoriti. Očekujem da to patrijarh demantuje", kazao je Đukanović za Antenu M, komentarišući izjavu Irineja.

Upitan je li izjavu patrijarha razumio kao prijetnju da će SPC braniti MCP od navodnog oduzimanja imovine u Crnoj Gori Đukanović navodi:

"Zakon o slobodi vjeroispovjesti koji je u pripremi regulisaće ovu oblast u sklopu ukupne državne brige o ljudskim pravima i slobodama, po najvišim međunarodnim standardima. Bilo čiji interesi ili pritisci, s bilo kog nivoa, neće nas spriječiti da uredimo odnose i u toj oblasti u skladu sa evropskom praksom", dodaje Đukanović.

Đukanović smatra i da neće biti neophodno da Crna Gora primjenjuje administrativne mjere, kao što je zabrana ulaska u Crnu Goru.

"Zakoni države Crne Gore moraju biti identično primjenjivani na sve. Na naše građane, kao i na nepristojne goste, pa makar bili i crkveni velikodostojnici.

Ipak, vjerujem da je ideja suverene, slobodne, višenacionalne i viševjerske demokratske Crne Gore toliko ojačala i postala superiorna da na pokušaje njenog ugrožavanja neće biti neophodno da primjenjujemo administrativne mjere", zaključuje Đukanović za Antenu M.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Zeljko Jovovic, pisac

Nevjerovatno je kako iz dana u dan narastaju kompleksi, kako iz dana u dan izlaze na povrsinu mracne misli podstaknute nacionalistickom SANU ideologijom koja je u tijesnoj vezi i sa SPC oduvijek bila, a pokazuje se sve vise i sa vladajucom garniturom, ne samo ove generacije politicara u Srbiji...

MARA

NE VATAJTE SE U POPOVSKO KOLO.PREJELI SU IH POLITIČARI,I ONI KOJI VJERUJU POPOVIMA.POGLEDAJTE SAMO NIKŠIĆ NA DAN 12.MAJ,I SVE ĆE VAM BITI JASNO.MENI SE ČINI KAO DA ONOG DANA ŽELE DA POBJEGNU I OD SEBE.SVE SE SVODI NA POLITIČKE ODLUKE.ZADOVOLJAN ČOVJEK ĆE ZDRAVO I KRITIKOVATI I HVALITI.BEZ POPA.

ja

napisa neko, kako onda dolazi srbski pop da ih obiće, ako im je ka u NDH? :) od njih nije neoočekivat. no od nas je za očekivat da reagujemo! da imamo nekog ko neće dozvoljavat da se naraod i zemlja pljune svako malo!