23 °

max 31 ° / min 20 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 20°

Utorak

14.07.

31° / 20°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

30° / 20°

Subota

18.07.

28° / 20°

Nedjelja

19.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vojvodić ispričao kako je čekićem koji je slučajno našao oskrnavio spomenik, ničim izazvan

Izvor: Stevo Vasiljević, Pobjeda

Hronika

Comments 4

Autor: Antena M

  • Viber

Vojvodić ispričao kako je čekićem koji je slučajno našao oskrnavio spomenik, ničim izazvan

Osamnaestogodišnji Luka Vojvodić kazao je tokom saslušanja u policiji da je „ničim izazvan udario po spomen-ploči koja je bila na spomen-obilježju“, te da je to učinio „samo iz neke svoje nepromišljene radnje“ - saznaje Pobjeda.

U izjavi koju je dao u utorak veče nakon privođenja, u koju je ovaj list imao uvid, Vojvodić je ispričao da je radno angažovan na privatnom imanju u Piperima, u mjestu Ravni Laz i da je u subotu oko 15 sati završio s poslom i pošao u đedovu kuću u selu Donji Crnci.

Rekao je da je oko 21.30 sati odlučio da se biciklom vrati do imanja gdje radi.

"Vozeći biciklo u okolini navedenog imanja, u jednom momentu sam napravio pauzu u blizini istog gdje se nalazi improvizovana klupa i sto. U tom trenutku sam uočio spomen-obilježje. Sjedeći na klupi u neposrednoj blizini sam uočio jedan manji čekić i isti uzeo smatrajući da je vlasnik istog neko sa našeg gradilišta, jer na tom mjestu uglavnom odmaraju radnici koji su sa mnom angažovani. U vremenu odmora koji je trajao nekih 15 do 20 minuta, ja sam sa tim čekićem udarao po stolu, a zatim sam ustao i ničim izazvan udario po spomen-ploči koja je bila na spomen-obilježju. Na ovaj čin me nije ništa izazvalo već sam to uradio samo iz neke svoje nepromišljene radnje", ispričao je Vojvodić.

Kaže da je udario u ploču samo jednom i da se od tog udarca oštetio donji dio ploče.

"Kada sam je već polomio i shvatio šta sam uradio kako bih uklonio neke tragove, odnosno čitavu ploču skinuo sa spomenika, udario sam još par puta kako bih istu uklonio da se ne bi primijetilo njeno oštećenje", kazao je on.

U jednom trenutku je, kako kaže, primijetio svijetla vozila koje se primicalo, pa je sjeo na biciklo i pobjegao.

"A čekić sam od sebe odbacio u vožnji i sada se ne mogu sjetiti na kojem mjestu. Znam da je ovaj predio dosta nepristupačan, a s obzirom na to da je bila noć i slabo poznajem taj predio. Ne bih se mogao sjetiti mjesta gdje sam čekić odbacio", tvrdi Vojvodić.

Kaže da je narednog dana od kolega saznao da je oštećena ploča na spomeniku.

"Pa sam nakon što smo svi radnici pozvani u policijske prostorije CB Podgorica, riješio da priznam izvršenje ovog djela i policijskim službenicima izjavim šta sam uradio i da se kajem zbog svog postupka", zaključio je Vojvodić.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Srdar

2 god zatvora zivim u swe covjek je bacio Swe zastavu dobio je 1 god zatvora niko nije stio da ga primi na poso vise sad zivi u Dansku.

Crnogorac

Zamislite cekic se bas tu naso???Cudno zar ne???Ta ti prica ne pije vodu.Nije veli ni iz kakve mrznje,a nemoj sad kao i tvoji idealisti da places pred sudijom placko.

Nikac

Mali je opasni antidrzavnu element koji mrzi Crnu Goru iz duse. Samo zestoku kaznu za njega jer ce drugi put da macama lomi glave nasem narodu