9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slučaj Simijanović: Hronologija propusta

Hronika

Comments 0

Slučaj Simijanović: Hronologija propusta

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić i Centra bezbjednosti Podgorica su sve radnje preduzimali u koordinisanim aktivnostima i po nalozima postupajućih tužilaca – tako glasi zaključak koji je dostavljen Pobjedi iz Ministarstva unutrašnjih poslova na upit o slučaju Stevan Simijanović, njegovom privođenju i kasnijem puštanju.

Iz podataka koje posjeduje Pobjeda, ispostavlja se da je crnogorska policija preduzela sve potrebne radnje, da je postupala shodno nalozima tužilaca, ali da i dalje ostaje bez zvaničnog odgovora: ko je i zašto pustio Stevana Simijanovića, kada je utvrđeno da je koristio falsifikovane službene isprave Sjedinjenih Američkih Država, da napusti Crnu Goru?

Pobjeda objavljuje hronologiju dešavanja od dana kada je Simijanović priveden u CB Nikšić, sve do časa kada je napustio Crnu Goru.

  • 12. februar – Prema informacijama granične policije, Stevan Simijanović je napustio Crnu Goru u 20:17 sati preko graničnog prelaza Dobrakovo i ušao u Srbiju.
  • 10. i 11. februar – Simijanović boravi u Podgorici, nema nikakve obaveze prema policiji ili tužilaštvu.
  • 9. februar - Podgorička policija je preduzela mjere iz svoje nadležnosti i o svemu obavijestila dežurnu tužiteljku Snežanu Šišević.
  • 8. februar - Prema odgovorima koje je MUP dao Pobjedi, nakon legitimisanja policijski službenici su kontaktirali oficira za bezbjednost da ,,preko atašea u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici izvrši provjeru dokumenata ovog lica“. Naknadno su dobili povratnu informaciju da se ,,radi o falsifikovanoj kartici Ministarstva spoljnih poslova (Department of State) Sjedinjenih Američkih Država, falsifikovanom diplomatskom pasošu, dok je turistički pasoš validan“.
  • 8. februar - Službenici Centra bezbjednosti Nikšić kontrolišu ,,audi“ novosadskih tablica kojim je upravljao Stevan Simijanović, koji se predstavio da radi kao savjetnik američkog ambasadora u Beču i dao na uvid legitimaciju sa fotografijom, koja glasi na njegovo ime
  • 8. februar - Policija upoznaje sa informacijama dežurnu tužiteljku u Nikšiću Anu Doderović, ,,po čijem nalogu je policija prikupila obavještenja od Stevana Simijanovića, a nakon dobijenih informacija od oficira za bezbjednost tužiteljka je naložila da se obavijesti Centar bezbjednosti Podgorica, jer je pasoš za koji postoji sumnja da je falsifikovan upotrijebljen u Podgorici prilikom prijavljivanja u hotel „Ambasador“. Za vozačku dozvolu nije postojala indicija da je falsifikovana, ali tužiteljka je naložila da se i ona oduzme i pošalje na provjeru.
  • 9. februar - NCB Interpol Podgorica upućuje upit centrali. Policija prosljeđuje oduzeta dokumenta i telefon Forenzičkom centru Danilovgrad, radi grafološkog vještačenja.
  • 12. februar – Po nečijem nalogu vraćen mu je telefon u jutarnjim satima. Simijanović se odmah sprema za put, automobilom odlazi za Bar, da bi se tamo ukrcao na auto-voz za Beograd. I dok je još u vožnji, obavještavaju ga da su kontrole auto-voza detaljnije, pa odlučuje da krene drugim putem.
  • 22. februar – Crna Gora do danas ne potražuje američko-srpsko-crnogorskog državljanina koji je falsifikovao službena dokumenta Stejt departmenta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR