8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivična prijava protiv ruske državljanke zbog utaje poreza i doprinosa

Hronika

Comments 1

Krivična prijava protiv ruske državljanke zbog utaje poreza i doprinosa

Autor: Antena M

  • Viber

Pripadnici Uprave policije u Herceg Novom su, preduzimajući aktivnosti na otkrivanju privrednih delikata, protiv A.T. (43) državljanka Ruske Federacije podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju, navedeno je iz policije.

Kako se dodaje u saopštenju, ova aktivnost je ralizovana u koordinaciji sa službenicima Uprave prihoda i carina.

"Ona je kao suinvestitor, na osnovu rješenja izdatog od strane Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju, izgradila stambeni objekat u naselju Meljine nakon čega je u periodu od 2014. do 2018. godine izvršila promet – prodaju većeg dijela  pripadajućih stambenih jedinica i na taj način ostvarila prihod koji je shodno Zakonu o PDV-u bila u obavezi prijaviti nadležnom poreskom organu i platiti pripadajuće poreske obaveze", navedeno je u saopštenju policije.

Tokom izviđajnog postupka policija je došla do sumnje da je A.T.  u gore naznačenom periodu, kao fizičko lice, na osnovu zaključenih ugovora  o kupoprodaji  izvršila prodaju većeg dijela novoizgrađenih stambenih jedinica, u namjeri da izbjegne plaćanje poreskih obaveza nije prikazala oporezivi promet u ukupnom iznosu 771.800  eura.

"Tačnije, ona nije nadležnom Poreskom ogranu podnosila obavezne mjesečne poreske – PDV prijave, niti je izvršila plaćanje pripadajućih poreskih obaveza i to:  PDV u ukupnom iznosu od 127.970 eura što je bila u obavezi  shodno Zakonu o porezu na dodatu vrijednost,  kao i obavezu prijave i plaćanja Poreza na dohodak fizičkih lica za naznačeni period u ukupnom iznosu od 15.465 eura shodno Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

Na ovaj način ona je izbjegla plaćanje pripadajućih poreskih obaveza, odnosno oštetila budžet Crne Gore u iznosu 143.435 eura", zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Othac Makarije Pimp

Utajila porez na jednu il' dvije črvene? By Jack Hustlle