17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pritvor osumnjičenima u predmetu ubistva Hodžića i Spahića

Hronika

Comments 0

Pritvor osumnjičenima u predmetu ubistva Hodžića i Spahića

Izvor: RTCG portal

Autor: Antena M

  • Viber

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, odredio je pritvor do 30 dana za P.D., G.B., G.D.,K.N. i P.D. koji se, između ostalog, sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, saopštila je za Portal RTCG savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici, Marija Raković. Okrivljenim P.D. i G.B. pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, mogućeg uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, okrivljenom G.D. i K.N. zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke i okrivljenom P.D. zbog opasnosti od bjekstva. Inače, pritvor je određen za dvije osobe u odsustvu i tri koje su prije nekoliko dana uhapšene.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo četiri osobe u sklopu istrage o otmici i ubistvu Damira Hodžića i Adisa Spahića, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić. Među uhapšenim se tri osobe sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilastvu, dok se četvrta osoba sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja. Barani Damir Hodžić i Adis Spahić su ubijeni u jednoj kući u Spužu 14. oktobra 2020. godine.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšeni su Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Davor Perović i Marko Nikolić. Kako je saopštio Radonjić, Marko Nikolić se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Njih četvorica su saslušani u SDT-u.

Gašići su navodno u rodbinskoj vezi sa Ratkom Živkovićem, koji se sumnjiči da je obezbijedio kuću u Spužu, u koju su, navodno, Hodžić i Spahić pa ubijeni.

Prema nezvaničnim informacijama, kuća se navodno vodi na Živkovićevu sestru, majku Dejana i Blagoja Gašića.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilastva Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode B.G., D.G.,D.P. i M.N., i podnijeće krivičnu prijavu protiv njih i još protiv S.K., koji je u pritvoru u drugom predmetu, i D.P. i N.K., koji su u bjekstvu, zbog osnova sumnje da su B.G., D.G., D.P.,S.K., D.P. i N.K. učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u saizvršilastvu, a M.N. stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a povodom lišenja života oštecenih A.S. i D.H., u Spužu, u oktobru 2020.godine”, saopštio je Radonjić.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i Protivterorističke jedinice (PTJ) tragaju i za Cetinjaninom Nenadom Nenom Kaluđerovićem.

Specijalno državno tužilaštvo naložilo je hapšenje više osoba u nekoliko crnogorskih gradova. Akcija je, prema saznanjima Portala RTCG, počela jutros u četiri sata, a usmjerena je na borbu protiv organizovanog kriminala.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR