27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milović o Čamgozu: Kada su u pitanju ljudska prava jednak tretman imaju i ubica i bibliotekar

Hronika

Comments 0

Milović o Čamgozu: Kada su u pitanju ljudska prava jednak tretman imaju i ubica i bibliotekar

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar pravde Andrej Milović rekao je kada su pitanju ljudska prava jednak tretman imaju i bibliotekar i ubica. 

Milović je, upitan o slučaju Binala Čamgoza i odluke da ga ne izruči Turskoj, rekao da je poštovao Ustav, Zakon Crne Gore i evropsku konvenciju o ljudskim pravima. 

-I na današnjem Odboru se potvrdili da sam donio zakonitu odluku u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskiim pravima, čak je i predsjednik US rekao koliko je to opravdana i pravilna odluka sa pozicije ljudskih prava. Ja sam više puta istakao da kada su u pitanju ljudska prava, jednak tretman imaju i bibliotekar i ubica i to je tako kad su ljudska prava u pitanju i ne možete drugačije da odlučite - rekao je Milović nakon sjednice Ustavnog odbora.

Tvrdi kako su "apsolutno poštovana ljudska prava Čamgoza". 

-Donešene je odluka isključivo u pogledu ljudskih prava i to je nadležnost ministra pravde. Ministar pravde se ne bavi bezbjednsnim aspektima i još jedan propust crnogorskih bezbjednosnih agencija jeste da me nije niko kontaktirao iz ANB niti mi je iko dostavio bilo kakvo istraživanje ili analizu da ja mogu donjijetu odluku po tom pitanju ali što je bitno je da sam dnio odluku poštujući Ustav, zakone Crne Gore, evropsku konvenciju i sad me neko optužuje što sam to poštovao - navodi Milović. 

Ministar pravde kaže i kako će vas uvijek, kada donosite ovakvu odluku, dio opozicije optužiti da ste korumpirani i da ste uzeli pare. 

- Čujete svaki dan te optužbe a ja sam jasno rekao - 100 m odavde je SDT, neka napišu jedan akt i to je to,neka se time bave istražni organi a ja ponavljam - odluka je u potpuno u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, Ustavom, zakonima CG, rezolucijom EP - rekao je Milović.

Upitan da li će ubuduće o svojim odlukama obavještavati premijera, Milović kaže: Apsolutno.

Na pitanje da li će podnijeti ostavku, rekao je da ostavku nije oročio vremenski.

-Ja sam rekao da ću iznijeti nove detalje kada je u pitanju bezbjednosni sektor. Ja se intenzivno bavim istraživanjem rada određenih lica u bezbjednosnom sektoru i imam veliku pomoć lica iz tog sektora. Nezadovoljstvo bezbjednosnim sektorom u poslednje tri godine je veliko, kao i UP i ANB i ja ću dostaviti sve podatke koji imam SDT, biće vrlo interesantni podaci, ja ću to iznijeti i na Odboru za bezbjednost a onda će to ući u redovnu proceduru institucija - naveo je Milović, dodajući da je mnoge strah od njega i da im se žuri da podnese ostavku.

- Moram ih razočarati, tek sam počeo - rekao je Milović. 

Još se nijesu stekli uslovi za izručenje Do Kvona

Na pitanje da li su se stekli uslovi da se donese odluka o izručenju Do Kvona, Milović je rekao da nijesu.

-Nijesu se stekli uslovi jer je postupak vraćen i čekamo odluku Višeg suda. Informisani smo da postoji istraga u SDT, i u komunikaciji sa SDT moramo da vidimo da li su preduzete sve radnje u slučaju lica Do Kvon jer ako nijesu, moramo sačekati da vidimo da oni odrade svoj dio posla - kaže Milović i dodaje:

- Nama se ne žuri da ga što prije izručimo, postoje zakonski rokovi, postoji ekstradicioni pritvor, koliko on može trajati moramo o tome da vodimo računa, moramo da pazimo zakonski rok, ne možemo mi da radimo mimo zakona - ističe Milović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR