9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Važe li Mićovićeve pozivnice za ustoličenje na Cetinju?

Religija

Comments 0

Važe li Mićovićeve pozivnice za ustoličenje na Cetinju?

Autor: Antena M

  • Viber

Pozivnice upućene za ustoličenje Joanikija Mićovića na Cetinju, koje su dostavljene na adrese državnih i političkih zvanica su povučene – prenosi srpski portal Nova.rs.

 Navodno, pozivnice su povučene poslije naknadne odluke da se ustoličenje održi u prisustvu Porfirija Perića, sveštenstva Crkve Srbije i predstavnika srpskih crkvenih opština u Crnoj Gori.

 Juče je Andrija Mandić za beogradske medije rekao da će lideri i poslanici Demokratskoga fronta prisustvovati ustoličenju na Cetinju, jer su dobili pozivnice od Mićovića.

 Iz Crkve Srbije, koja je pozvala i Aleksandra Vučića na Cetinje, nijesu se zvanično oglasili po pitanju da li su pozivnice važeće.

 Vučić je ranije danas o eventualnome dolasku na Cetinje i-ili Crnu Goru kazao da „razmatram sve svakoga dana; donijeću odluku u skladu sa interesima srpskoga naroda, SPC i interesima Republike Srbije".

 „Antena M” je prije nekoliko dana objavila sadržaj tih pozivnica u kojima se tvrdi da će Porfirije Perić u Cetinjskome manastiru 5. septembra u 9 sati služiti liturgiju „i u nastavku ustoličava njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Joanikija”.

 "Po završetku bogosluženja, pozivamo vas na svečani ručak, koji će biti priređen u vladičanskoj bašti ispred Cetinjskog manastira”, navodi se u tim pozivnicama.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR