8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pokaj se za svoje grijehe! – poručuje Severina Periću i tvrdi da joj je pokrstio već krštenoga sina

Religija

Comments 2

Pokaj se za svoje grijehe! – poručuje Severina Periću i tvrdi da joj je pokrstio već krštenoga sina

Autor: Antena M

  • Viber

Pjevačica Severina Vučković (49) je u autorizovanome intervjuu za portal „H-Alter”, koji je juče potresao hrvatsku javnost, između ostaloga otkrila razloge svoga konfilkta s Porfirijem-Prlem Perićem (60), patrijarhom Srbije (SPC)

Ona je, najprije, optužila Milana Popovića, srpskoga tajkuna s kojim ima dijete, a koji je navodno blizak Periću, da ju je psihički zlostavljao. Takođe, nabrojala je, poimenično, razne hrvatske sudije, ljekare, socijalne radnike i moćnike, koji su, navodi, s Popovićem u Zagrebu sistematično radili na tome da joj se trajno oduzme dijete.

Jedan od tih moćnika je, kaže, i Porfirije-Prle Perić, raniji mitropolit zagrebačko-ljubljanski koji je stolovao u Zagrebu. Od zimus poglavar Crkve Srbje, Perić je i duhovnik Aleksandra Vučića.

Severina je juče kazala:

„Tu je i poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije, Milanov prijatelj koji mi navodno nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on radije pokaje za svoje grijehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu”.

„Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopuštio da se dijete kršteno u Katoličkoj crkvi ponovno krsti u Pravoslavnoj, bez saglasnosti majke. Toga nema niđe", rekla je za „H-Alter”.

Pravoslavna i Katolička crkva međusobno priznaju svetu tajnu krštrenja.

„Krštenje je sveti sakrament koji ostavlja neizbrisiv pečat i ne može se primiti nego jedanput. Ako je dijete kršteno u Katoličkoj crkvi, nema potrebe za ponovnim krštenjem u Pravoslavnoj, jer ga crkve međusobno priznaju”, kazao je don Ivan Čubelić za „Slobodnu Dalmaciju”.

„Ne znam dovoljno o konkretnome slučaju, ali mislim da je moguće da je u Pravoslavnoj crkvi samo odrađen dodatni sadržaj koji prati njihovo krštenje, a to je sakrament svete potvrde”, pojasnio je don Čubelić.

Proteklih dana su, kako smo izvještavali, najprije u srpskim medijima, lansirane tvrdnje da je Severina slala Periću, tvrdi se, uvrjedljive i prijeteće sms-ove, a onda ga pozivala i na mobnilni telefon. Između ostaloga, navodno, Periću je pisala:

„Pope, pope, DRUŽIŠ SE S KRIMOSIMA!"

Tajkuna Popovića srpska štampa veliča kao „poznatoga dobrotvora SPC”, 

Jasminka Biloš, pravna zastupnica Severine, kazala je da je „TAČNO da su Porfirije i Severina KONTAKTIRALI I ČULI SE”. Međutim, navela je, nemaju nikakvih saznanja o tome da je protiv Severine pokrenut krivični postupak.

„TREBA POSTAVITI PITANJE PORFIRIJU je li podnio krivičnu prijavu i tek ćemo se nakon toga moći izjasniti”, rekla je Biloš za „Jutarnji list".

Sekretar Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Crkve Srbije u Zagrebu, Bogoljub Ostojić, potom je za „Novu TV” kazao da je „tačno da je Severina vrijeđala patrijarha, ali je on nije prijavio” i da Perić Severini navodno – OPRAŠTA.

„Nije nam poznato što to Porfirije oprašta Severini putem javnosti, ako ona od njega OPROST NIJE NI TRAŽILA. Zna se đe se oprost traži i dobija”, odgovorila je za „RTL” Severinina advokatica Jasminka Biloš.

Inače, Severina je na koncertu, koji je nedavno održala u Luštici kod Tivta, javno podržala Crnogorce.

„Samo mi se čuvajte, CRNOGORCI! Nemojte da vas neko dira!”, rekla je Severina okupljenim fanovima.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Staze

Drži se Seve! Znamo kako ti je, jer i nas jad nadje! Uz tebe smo.

dusan

Seve, ne kaje se taj .Kako je tebi prekrstio krstenog sina isto oce da prekrsti cijelu Crnu Goru nego Bog ga gleda nadam se.