16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CPC otkazala sjutrašnji sastanak u Vladi! Abazović i Kovač htjeli da pošalju činovnike, Crkva uvrijeđena

Religija

Comments 10

CPC otkazala sjutrašnji sastanak u Vladi! Abazović i Kovač htjeli da pošalju činovnike, Crkva uvrijeđena

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Crnogorska pravoslavna crkva otkazala je za sjutra u 11 sati najavljeni sastanak u Vladi Crne Gore povodom početka pregovora o temeljnom Ugovoru između države Crne Gore i CPC.

Iako su dobili zvaničan poziv za sastanak u Kabinetu predsjednika Vlade, ispostavilo se da poglavara CPC mitropolita Mihaila i delegaciju Crnogorske pravoslavne crkve neće primiti odlazeći premijer Dritan Abazović, nego neko od njegovih saradnika, kao i neko od službenika Ministarstva pravde.

"Uvrijeđeni smo odnosom Vlade prema Njegovoj svetosti Arhiepiskopu cetinjskom i Mitropolitu crnogorskom, gospodinu Mihailu i cijeloj Crkvi. Vlada Crne Gore, umjesto predsjednika gospodina Abazovića i ministra pravde gospodina Kovača, kako je bilo dogovoreno, za pregovore s strane Vlade i ministarstva delegirala je dvojicu službenika, a mjesto sastanka premjestila iz zgrade Vlade u zgradi Ministrastva pravde.

Crnogorska pravoslavna crkva drži taj akt Vlade kao izrugujući uperen protiv autoriteta Njegove svetosti gospodina Mihaila i digniteta Crnogorske pravoslavne crkve, zbog čega i otkazuje pregovore", ističe se u saopštenju.

Ocjenjujući kao neprimjeren takav potez predsjednika Vlade u tehničkom mandatu, Crnogorska pravoslavna crkva odlučila je da, apostrofiraju, otkaže sjutrašnji sastanak.

Podsjećamo, Abazović je više puta do sada verbalno iskazao spremnost da se sastane sa predstavnicima CPC i da potpiše ugovor o regulisanju odnosa države Crne Gore i te vjerske zajednice na istim principima na kojima je Vlada taj odnos regulisala sa Crkvom Srbije. 

Antena M eksluzivno je objavila sadržaj prijedloga temeljnog Ugovora o regulisanju odnosa drave Crne Gore i Crnogorske pravoslavne crkve.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Mira

Vlada je samo potvrdila ono sto se zna.Radi za interes tudje drzave , SP C,i onih koji zele da Crna Gora bude samo jedna izborima jedinica velike Srbije Vucica i Dodika.Naravno nijesu zeljeli da se zamjere srbijanskoj crkvi.

neko

odakle vam uopste ideja da se pred izbore i poslije ugovora sa SPC sastajete sa laznim scepanom malim?

Ponižavanje

Podlo iživljavanje terorista i fašista se nastavlja. Zastiđe domaćih izdajnika. Posrbica gori od Srbina