22 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ostojić: Sveti Sava svezao Hrista i Srbe! Postoji Jevanđelje na srpski način! Idemo da postanemo Srbi!

Religija

Tag Gallery
Comments 5

Ostojić: Sveti Sava svezao Hrista i Srbe! Postoji Jevanđelje na srpski način! Idemo da postanemo Srbi!

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Područni episkop budimljansko-nikšićki Crkve Srbije (SPC), Metodije Ostojić, iznio je otrovne antihrišćanske tvrdnje u govoru krcatom etnofiletističke jeresi i drzničkog negiranja Jevanđelja, predanja Svetih Otaca i sveštenih kanona Istočno-pravoslavne Crkve — a tokom obreda koji je juče obavio u Voljevcu kod Bijelog Polja.

Kako prenosi njegov eparhijski sajt, Ostojić, laičkim imenom Ljubiša (47), po prvotnoj vokaciji dipl. ekonomista, kazao je:

„Sveti Sava je neraskidivo SVEZAO HRISTA i Srbe, jer kroz ono SVETOSAVLJE, način i stil kako mi čitamo, usvajamo i po JEVANĐELJU POSTUPAMO KAO SRBI vijekovima ovđe na ovom prostoru. To je JEVANĐELJE NA SRPSKI NAČIN, ali istinsko i pravo Jevanđelje”.

Kako prenosi Ostojićev sajt, on je dodao, biva, kako „decenijama i vijekovima, razne zemaljske sile i imperije nijesu odustale od svojih projekata i planova da jedan narod dezintegrišu, obezvrijede, slome i usitne kako bi ovđe ostvarivali neke svoje interese, pa i danas”.

„Mi to znamo, mnogi su iz tog korpusa srpskog naroda nastali narodi i jezici iz srpskoga jezika, koji se uopšte i nipočemu ne razlikuju od jezika koji mi Srbi govorimo, a koji su nazvani drugim imenom”.

Netačno sugerišući da je Sveti Sava autor srpstva — a on ga nije ni pomenuo, srpstvo je pojam koji uošte nije postojao prije 1820-ih, uostalom i svetosavlje je izmišljeno još docnije — Ostojić je kazao da je „SRPSTVO ne samo biološka i zemaljska kategorija, nego je POSTALO I DUHOVNA KATEGORIJA”.

„IDEMO DA POSTANEMO ono što su naši preci, koji su se pisali kao SRBI”, poručio je Ostojić grupi muških i ženskih osoba u Voljevcu kod Bijelog Polja.

Napominjemo, Gospod Isust Hristos i svi Sveti Apostoli i svi Vaseljenski sabori nijesu ni pomenuli: Srbe, svetosavlje, srpstvo.

Rastko Nemanjić, alijas Sveti Sava, rođen je oko 1.200 godina nakon Sina Božijeg. Preci svih ovdašnjih naroda, na Balkanu, uključujući pretke Crnogoraca, primili su hrišćanstvo stoljećima prije Rastka Nemanjića.

Hristova Crkva, dakle, i ne poznaje i ne priznaje nikakvo svetosavlje, srpstvo, ni podjele na Srbe i ostale; ni ma kakve ovozemaljske diobe između hrišćana. Naprotiv, u Svetome pismu je rečeno:

„Jer ste vi svi sinovi Božiji vjerom u Hrista Isusa. Jer, koji se god u Hrista krstite, u Hrista se obukoste. Nema tu Čivutina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškoga roda ni ženskoga; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu. A kad ste vi Hristovi, onda ste śeme Avramovo, i po obećanju našljednici” (Gal. 3, 26-29).

Kome vjerovati: Svetome pismu ili svetosavskom srpstvu Srbina Ostojića izbjeglice iz Sarajeva?

I ovo napomenimo: ljetos je Ostojić držao seriju parastosa i veličajućih govora za ČETNIČKE KOLJAČE, u Nikšiću, kod Berana, Krnovu.

 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Milka

"Bogorodica iz Nazareta isla na popis u Vitlejem",pa tamo popisala I Isusa".bravo pope!!!

Sve vi cvjetalo

Pitate li se vjernici jeste li Svetosavci ili Hriscani, jer ocigledno da ovaj vas pop ne priznaje hriscanska jevandjelja no samo svetosavsko.

Siniša

jeli ovo onaj sto se pokliza na led pa reče da ga je policija obalila i bila, e tako i sad istinu prica...