25 °

max 25 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

25° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa čelnicima CCCC i CRBC: Prva dionica autoputa biće završena sredinom 2020.

Ekonomija

Comments 0

Marković sa čelnicima CCCC i CRBC: Prva dionica autoputa biće završena sredinom 2020.

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Prva dionica autoputa Bar Boljare biće završena sredinom iduće godine i taj rok će biti ispoštovan, obećao je predsjednik kineske kompanije CCCC Liu Ćitao na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem u Dubrovniku kojem su prisustvovali i potpredsjednik CCCC Ven Gang i predsjednik CRBC Lu Šan sa saradnicima.

kako je saopšteno iz Vlade, Marković je istakao važnost projekta za sveukupan razvoj Crne Gore i naglasio da se radovi moraju završiti u definisanom roku.

“Autoput povezuje zemlju iznutra i podstiče razvoj svih sektora ekonomije. Takođe, u ovoj fazi imamo i posredne investicije u poljoprivredi, turizmu i drugim oblastima”, kazao je Marković predstavnicima kompanije CCCC koja je među 500 najbogatijih svjetskih kompanija i među najvećim na svijetu za projektovanje i izgradnju puteva.

CRBC, koji gradi prvu dionicu autoputa u Crnoj Gori, je kćerka firma CCCC.

Kvalitetan završetak radova na prioritetnoj dionici, istakao je Marković, kapital je za sve i otvoriće saradnju za projekte u budućnosti.

Sagovornici su se saglasili da je to projekat dvije države, da se mora raditi u partnerstvu te da će biti simbol prijateljstva Crne Gore i Kine.

Liu je rekao da njegova kompanija CCCC uspješno radi širom svijeta te da imaju kapaciteta da rade i na više drugih projekata u Crnoj Gori.

Marković je naveo da će u narednom periodu razmotriti opcije saradnje u različitim oblastima.

“Naša ekonomija je u protekle dvije godine rasla po stopi od preko 4,7 odsto, a značajan generator takvog rasta je upravo izgradnja autoputa. Želim da ovakve stope rasta obezbijedim u dužem periodu i za to su nam potrebni kredibilni partneri i privatni kapital”, rekao je premijer.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR