26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Novi vizuelni identitet Lovćena"

Ekonomija

Comments 0

"Novi vizuelni identitet Lovćena"

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Lovćen grupa je po prikupljenoj premiji, isplaćenim štetama, visini kapitala i tržišnom učešću vodeća na crnogorskom tržištu osiguranja, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije. 

"Lovćen Grupa koju čine Lovćen osiguranje, zajedno sa društvima Lovćen-životna osiguranja i Lovćen Auto dio je Grupe Triglav. Triglav grupa je najveća osiguravajuća kompanija u Adria regionu te jedna od vodećih u jugoistočnoj Evropi, posluje u šest država i na sedam tržišta i decenijama održava čvrstu finansijsku stabilnost, visoku adekvatnost kapitala i profitabilnost poslovanja", saopštio je Matjaž Božič, izvršni direktor Lovćen osiguranja. 

Uspješno poslovanje realizovano je i u prošloj godini, navodi se u saopštenju. 

"Lovćen grupa je u 2018. stabilno poslovala i ostala lider u branši na crnogorskom tržištu. Visok stepen povjerenja klijenata koje je Grupa zavrijedila efikasnošću i saradnjom sa najsnažnijim akterima crnogorskog privrednog ambijenta, a naročito sa onima iz bankarskog sektora rezultiralo je rastom u svim vrstama osiguranja. Ukupna fakturisana bruto premija na nivou Grupe povećana je za 5,2 % u odnosu na 2017. godinu. U dijelu neživotnih osiguranja ostvaren je rast od skoro 3%, a kod životnih osiguranja povećenje preko 50%.

Udio Lovćen osiguranja, na crnogorskom tržištu osiguranja, u neživotnim osiguranjima iznosio je preko 40%, dok je u životnim osiguranjima udio na tržištu bio povećan na 14 %", navodi se u saopštenju. 

Trend uspješnog poslovanja nastavljen je i u 2019 godini.

U prvom kvartalu poslovne 2019. godine Lovćen Grupa sistematičnim i stabilnim poslovanjem bilježi značajan progres u ukupnom dijelu ostvarene bruto premije crnogorskog tržišta osiguranja u odnosu na isti period prošle godine, i bilježi dvocifren procentualni rast, dodaje se u saopštenju. 

“U Lovćen grupi svjesni smo konstantnih promjena, koje u savremenom dobu bivaju sve brže i eksponencijalno inovativnije. Stvaranje sigurnije budućnosti, što je naša misija, zahtijeva inovacije u našim strateškim planovima i adaptiranje naše vizije shodno savremenim tokovima. Fokus na klijenta, dinamični razvoj novih načina poslovanja koji su temelj našeg odgovornog dugoročnog razvoja, i ujedno profitabilno i sigurno poslovanje su naša vizija u predstojećem periodu“, istakao je Božič.

Kako bi se odgovorilo savremenim izazovima i unaprijedilo poslovanje osvježena strategija Triglav grupe kojoj priprada i Lovćen grupa, za period od 2019 – 2022. sadrži inovacije u organizaciji i sprovođenju procesa.

"Strateški ciljevi jesu rad na automatizaciji i optimizaciji poslovnih procesa. Obnavljanje organizacione kulture, fleksibilnija organizaciona struktura koja omogućava sprovođenje jednostavnih i učinkovitih usluga za sve klijente, obogaćivanje tradicionalnog načina poslovanja sa digitalnim metodama, razvoj novih povezanih usluga takođe su neke od unaprjeđenja obuhvaćenih inoviranom strategijom.

Središte osvježene strategije je klijent i njena najvažnija poenta je inovacija u odnosu prema klijentu, kreiranje poslovanja koje prema korisniku jasno izražava odzivnost, jednostavnost i pouzdanost. Cilj je tretirati korisnike odgovorno, ponuditi im usluge na nivou na kom su im brže i lakše dostupne i ostvariti sa njima multikanalnu komunikaciju koja je personalizovanija i jednostavnija", dodaje se. 

Rebranding Lovćen osiguranja, aktivnost je sa ciljem generalnog unaprjeđenja i osvježenja poslovanja.

"Širok proces rebranding-a odnosi se na više aspekata, promjenu vizuelnog identiteta, jačanje saradnje i povezanosti sa matičnom Triglav grupom, i veoma važno - na unaprjeđenju u poslovanju kako bi ostvarili napredniji odnos sa klijentima. Kako bismo bolje razumjeli njihove potrebe i shodno tome kreirali procese poslovanja koji zadovoljavaju njihova očekivanja“, zaključio je Božič.

Uz cilj da nastavi da gradi odnose koji su na sigurnim temeljima povjerenja i na zadovoljstvo korisnika, Lovćen grupa radi na razvoju novih rješenja, navedeno je u saopštenju. 

"U razvoju su novi proizvod za osiguranje stambenih objekata i stvari u njima, koji će omogućiti jednostavno pristupanje osiguranju i biranje više opcija osiguranja. Radi se i na razvoju digitalnog poslovanja.

U predstojećem periodu Lovćen grupa nakon upoznavanja interne javnosti – zaposlenih, medija i partnera će aktivno, na više nivoa promovisati ribrending u spoljašnjoj javnosti. Redizajn eksterijera direkcije, filijala i poslovnica će nastupiti 15.06. Event u shopping centru Delta City u Podgorici, biće organizovan 20.06. i tom prilikom će uz različite aktivnosti, druženje sa košarkašima i rukometašicama Budućnosti, promociju i poklone građani biti upoznati sa novim vizuelnim identitetom. Odmah zatim slijedi specijalna kampanja koja će kroz TV spot, oglašavanja u medijima, i različite promotivne aktivnosti približiti javnosti viziju novog izgleda i strategije Lovćen osiguranja koje višedecenijskim pružanjem usluga osiguranja gradi stabilno partnerstvo sa građanima Crne Gore", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR