19 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Danas nove cijene goriva, očekuje se značajno poskupljenje

Ekonomija

Comments 0

Danas nove cijene goriva, očekuje se značajno poskupljenje

Autor: Žarko Vujović

  • Viber

Danas će se znati kolika će biti cijena goriva u narednih 15 dana, a ekonomski analitičar Siniša Lekić za Antenu M kaže da se očekuje značajnije povećanje.

''Za očekivati je da će cijene nafte i naftnih derivata biti korigovane, i to mislim u značajnijem nego što je to bilo do sada, upravo iz razloga što je cijena nafte dosta skočila, a i odnos dolara prema euru je dosegao u posljednje vijrme visok nivo. To znači da postoje osnovni elementi za povećanje cijena nafte i naftnih derivata'', rekao je Lekić.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić je za Novu M kazala da se nada da će promjena cijene biti kratkotrajna i da će se tržište nafte stabilizovati.

''U svakom slučaju, ukoliko bi se desilo da dođemo do neke maksimalne cijene u narednom periodu mi ćemo kao odgovorna Vlada reagovati odgovorno u odnosu na takvu situaciju“, kazala je Sekulić.

Na pitanje kako Vlada može reagovati u slučaju značajnijeg poskupljenja goriva, Lekić navodi da ona ima mehanizme, ali ne vjeruje da će ih sada koristiti.

''Znamo da u cijeni goriva dobar dio predstavljaju akcize i ostali Vladini parametri koji utiču na cijenu. Ona može svojim odlukama da ih promijeni, ali ne očekujem da će ona sada da interveniše. Druga mogućnost je reagovanje preko rezervi goriva. Ne vjerujem da će se to desiti, već da ćemo tokom dana dobiti informaciju koliko je gorivo poskupilo'', rekao je Lekić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR