16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bojanić: Privredni sud pokazao privrženost DPS-u

Ekonomija

Comments 7

Bojanić: Privredni sud pokazao privrženost DPS-u

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić komentarisao je odluku Privrednog suda koji je prihvatio žalbu EPCG da se poništi odluka Vlade o sazivanju skupštine akcionara te kompanije.

"Očigledno politički motivisanim rješenjem Privredni sud, uvažavajući sve nazovi argumente Odbora direktora EPCG, prejudicira pravosnažno okončanje imaginarnog sudskog spora, za koji ne postoje ni naznake ko će ga i iz kojih razloga pokrenuti. I pravnim laicima jasno je da je u ovom farsičnom postupku Blažo uvažio sugestije Jovanića, a sve u funkciji predstojećih izbora u Nikšiću.

Privredni sud je i ovaj put pokazao bespogovornu privrženost DPS-u. Bez obzira što je zabranjeno održavanje Skupštine akcionara EPCG zakazane za 25.02, odnosno odložena smjena članova Odbora direktora EPCG do 16.03.2021.g, zadovoljan sam ovakvim rješenjem, jer cijenim da je ova transparentna zarobljenost Privrednog suda dokaz više da ovo društvo mora, uz promjene u Tužilaštvu, što prije krenuti u promjenu "trulih dasaka" u sudskim instancama", kazao je Bojanić.

Podsjetimo, u obrazloženju Privrednog suda, u koji je Antena M imala uvid, navedeno je da je sazivanjem vanredne sjednice skupštine akcionara Elektroprivrede Vlada prekršila Zakon o privrednim društvima( i to suprotno odredbama čl.135 236, 149 i 151 tog Zakona).

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

ivan

Ti ces ako pravde bude na robiju samo polako. Pa dako kad odes u bajbok uzmes da citas zakon,ali radi sebe,jer takav izdajnik ce na smetliste istorije Crne Gore.

DV

Srbocetnicku hajduciju i vas je posadio i ubijedio risto kao njegove pastire da jedino postoji i da priznajete odluke nebeskog strasnog suda. Ovi zemaljski po tamo njemu i vama sluze samo za muzu..i skidanje skorupa.

RJ

Znači da svaka odluka koja se vama ne sviđa je produkt trulih dasaka u sudstvu i tužilaštvu.Prije bih rekao da vaše revanšističke i populističke odluke zapravo vonjaju na trulež.No kako to da dopre do umova u ovoj vladi, kad huči samo plitka voda.( Sula Radov)