8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora uskoro donosi zakon o zabrani upotrebe određenih plastičnih proizvoda

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Crna Gora uskoro donosi zakon o zabrani upotrebe određenih plastičnih proizvoda

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom 15. marta – Međunarodnog dana potrošača načelnica Direkcije za zaštitu potrošača Jasna Vujović je istakla da Ministarstvo ekonomskog razvoja snažno i predano radi na sprovođenju zaštite potrošača u Crnoj Gori kao i na jačanju administrativnih kapaciteta za uspješno sprovođenje potrošačkog zakonodavstva.

Ona je istakla da je prošle godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača kojim su u naše zakonodavstvo u potpunosti transportovane direktive EU o pravima potrošača i direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova.

Napominje da će Vlada Crne Gore za poslednji kvartal 2021. godine u svom programu imati prijedlog Zakona o upravljanju otpadom kojim je predviđeno ograničavanje upotrebe i zabrana upotrebe određenih plastičnih proizvoda te se na taj način i Crna Gora pridružuje ovom globalnom pokretu – zabrani upotrebe plastike i plastičnih proizvoda koja je ujedno i ovogodišnja tema Potrošačke internacionale.

Ministarstvo ekonomskog razvoja je kreiralo i pokrenulo aplikaciju ”Potrošač” putem koje, na brz i jednostavan način, mogu prijaviti kršenje prava potrošača Upravi za inspekcijske poslove i Ministarstvu ekonomskog razvoja, Direkciji za zaštitu potrošača i poziva sve građane i građanke koji su korisnici pametnih uređaja, da se putem ove  aplikacije informišu o svojim pravima kao i da prijave sve nepravilnosti prilikom kupovina roba i usluga.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR