33 °

max 33 ° / min 22 °

Nedjelja

23.06.

33° / 22°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

31° / 20°

Srijeda

26.06.

33° / 22°

Četvrtak

27.06.

30° / 20°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovjeren ugovor o kupovini imovine Željezare

Ekonomija

Comments 1

Ovjeren ugovor o kupovini imovine Željezare

Autor: Antena M

  • Viber

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i firme Toscelik Profil Ve Sac Endustrisi A. S. I Toscelik Alloyed Engineering Steel Nikšić danas su, u prisustvu notara, napravili notarski zapis i ovjerili kupoprodajni ugovor za imovinu Željezare, koji je potpisan 30. decembra prošle godine, saopšteno je iz EPCG

Time su se stekli uslovi za uplatu prve tranše po predmetnom Ugovoru, u iznosu od 15 miliona eura.

"Podsjetimo, druga rata po kupoprodajnoj cijeni, vrijedna pet miliona eura, treba da bude uplaćena do polovine februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG. Ovim Ugovorom je EPCG uspjela da imovinu koja, po preliminarnim procjenama, vrijedi preko 65 miliona evra kupi za 20 miliona eura", navodi se u saopštenju EPCG.

Takođe, Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), u svojstvu osnivača, donio je, na današnjoj sjednici, odluku o osnivanju kćerke firme, DOO „EPCG-Željezara Nikšić“, a odobren je i Biznis plan buduće firme.

EPCG će svojoj novoformiranoj kćerki firmi „EPCG-Željezara Nikšić“ ustupiti na korišćenje imovinu stečenu kupoprodajnim ugovorom, u cilju pružanja dodatne podrške razvoju solarne i ostalih vidova obnovljivih izvora energije, koji predstavljaju budućnost crnogorskog energetskog sektora. Biznis planom je predviđeno da se novo preduzeće sastoji od nekoliko proizvodnih jedinica (Solari, Podkonstrukcija, Konstrukcija i dr.), a projektovano je da zaposli 304 radnika koji će se primati fazno, u skladu sa Biznis planom tj. potrebama procesa proizvodnje.

DOO „EPCG-Željezara Nikšić“ će, između ostalog, biti servis energetskom sektoru i podrška projektima obnovljivih izvora energije, za početak projekta SOLARI, a potom i svih ostalih, u interesu privrede i društva.

EPCG je 30. decembra, kako je saopšteno radnicima, potpisala ugovor s turskom firmom Tosčelik o kupovini imovine Željezare koju treba da plate 20 miliona eura. Prvu ratu od 15 miliona eura, EPCG je trebalo da uplati do 15. januara.

Podjetimo, ovo je saopšteno iz EPCG nakon što je jutros Antena M objavila informaciju da Vlada Crne Gore nikad nije zvanično donijela odluku o kupovini imovine Željezare u Nikšiću, niti su predstavnici Vlade u Skupštini akcionara Elektroprivrede CG glasali za to. Na naše pitanja s tim u vezi Kabinet premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i Ministarstvo kapitalnih investicija još nijesu odgovorili.

Opširnije o tome u našem jutrošnjem tekstu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

BELVEDER

Lažu vas, lažu, željzarci... Džabe EPCG pravi cirkus od vas i svih nas, ali Vlada nije donijela odluku o ovome!