26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović naimenovao članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu depozita

Ekonomija

Comments 2

Milatović naimenovao članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu depozita

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović naimenovao je Borka Božovića, Mihaila Pejovića, Ivanu Joličić, Darka Radunovića i Ninu Drakić za članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu depozita.

Iz Kabineta Milatovića je saopšteno da je on odluku o naimenovanju članova UO Fonda za zaštitu depozita donio na osnovu “člana 95 tačka 10 Ustava Crne Gore i shodno članu 21 stav 2, 3 i 4 i 25 stav 1 Zakona o zaštiti depozita”.

“Osnovna djelatnost Fonda je zaštitа depozita u bankama i obaveza da pri nastanku zaštićenog slučaja (stečaj banke) isplati deponentima garantovane depozite shodno Zakonu o zaštiti depozita", ističe se u saopštenju.

Za članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu depozita naimenovani su: mr Borko Božović, direktor Direkcije za finansijsku stabilnost i nadgledanje platnih sistema u Centralnoj banci Crne Gore, na predlog Predsjednika Crne Gore; Mihailo Pejović, načelnik Direkcije za izvršenje budžeta i računovodstvo u Direktoratu državnog trezora, na predlog Ministarstva finansija; Ivana Joličić, šefica u Direkciji za regulativu Sektora za kontrolu u Centralnoj banci Crne Gore, na predlog Centralne banke Crne Gore; Darko Radunović, na predlog Udruženja banaka Crne Gore; dr Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore, na predlog Privredne komore Crne Gore.

“Za predsjednika Upravnog odbora Fonda za zaštitu depozita naimenovan je mr Borko Božović. Član Upravnog odbora naimenuje se na period od četiri godine i može biti naimenovan dva puta”, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Gle "malo ja tebi malo ti meni" praktikuju raniji ministar i njegova državna sekretarka. Prosto pa bajka. Odmah filmčić na Instagram u bež bojama. Žive dps prakse, i to u najgoroj formi dok se ozbiljna djeca iz uprave i cb cg mobinguju. Kukali Spajić za kakve će stvari platiti.