23 °

max 23 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

23° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović pozvao vodeće austrijske industrijalce da investiraju u Crnu Goru

Izvor: Kabinet predsjednika

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Milatović pozvao vodeće austrijske industrijalce da investiraju u Crnu Goru

Autor: Antena M

  • Viber

U okviru zvanične posjete Beču, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović bio je gost radne večere tokom koje je razgovarao sa predsjednikom Udruženja industrijalaca Džordžom Knilom i predstavnicima vodećih austrijskih kompanija iz oblasti infrastrukture, tehnologije i industrije.

Izvor: Kabinet predsjednika

"Tom prilikom, predsjednik države je sagovornike upoznao sa rezultatima koje je Crna Gora postigla na putu uspostavljanja vladavine prava i jačanja nezavisnosti institucija što je, kako je istakao, ključni preduslov za unapređenje poslovnog ambijenta u zemlji.

Naglasio je da je Crna Gora lider u pregovaračkom procesu i iskazao očekivanje da će naša država biti prva naredna članica EU, te poručio da je upravo sada pogodan momenat za investiranje, imajući u vidu da je u prethodnom periodu u našoj zemlji postignuta institucionalna stabilnost", navodi se u saopštenju Kancelarije za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore. 

Izvor: Kabinet predsjednika

Navodi se da je predsjednik Udruženja industrijalaca kazao da Crnu Goru prepoznaju kao sigurnog partnera i istakao da prirodni i strateški potencijali naše zemlje pružaju dobru priliku za investiranje.

"Predsjednik države je ocijenio da “nearshoring” ulaganja predstavljaju šansu za naš region, ali i potrebu EU kompanija, kako bi smanjile rizike poslovanja i osnažile svoje lance snabdijevanja.

Na kraju, on je austrijske privrednike pozvao da investiraju u našu zemlju i da na taj način daju dodatan doprinos snaženju odnosa dvije zemlje.

Tokom prvog dana zvanične posjete Austriji, predsjednik države sastao se i sa predstavnicima Instituta društvenih nauka i održao predavanje na Bečkoj diplomatskoj akademiji gdje je govorio na temu Proširenje EU za stabilnost", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR