19 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorički gimnazijalci posjetili CBCG

Izvor: CBCG

Ekonomija

Comments 0

Podgorički gimnazijalci posjetili CBCG

Autor: Antena M

  • Viber

Učenici podgoričke gimnazije „Slobodan Škerović“ razgovarali su danas sa guvernerkom Centralne banke Crne Gore Irenom Radović o nadležnostima ove institucije, važnosti bankarskog sektora, zelenoj tranziciji, novim trendovima u oblasti finansijske tehnologije, kao i o brojnim drugim ekonomskim temama.

Susret sa gimnazijalcima, organizovan u sklopu Svjetske nedjelje novca, imao je za cilj da se mladima približi uloga Centralne banke i pojasne njene najvažnije nadležnosti, saopšteno je iz CBCG. 

Odabrana tema i način izlaganja, prilagođen uzrastu posjetilaca, pokazali su se veoma inspirativnim, pa je događaj obilježila intenzivna diskusija i veliki broj pitanja upućenih guvernerki Radović i njenim saradnicima, dodaju iz CBCG. 

„Kao budući akteri ekonomskog i društvenog života u Crnoj Gori, podstičemo vas da stalno proširujete svoja znanja, koristeći moderne tehnologije koje su vam na raspolaganju“, istakla je guvernerka Radović, posebno naglasivši potrebu usvajanja finansijskih znanja i odgovornog i informisanog pristupa ličnim finansijama.

Gimnazijalci su istakli da su veoma zadovoljni razgovorom sa guvernerkom i njenim timom, te da im je posjeta CBCG bila izuzetno zanimljiva i poučna.

Kao društveno odgovorna institucija, Centralna banka zalaže se za unapređenje finansijske pismenosti među mladima i redovno osmišljava i realizuje brojne edukativne aktivnosti, poput današnje, navode u saopštenju. 

Svjetska nedjelja novca je globalna manifestacija koja se sprovodi u 176 zemalja svijeta, sa ciljem promocije finansijske pismenosti i ekonomskih znanja i vještina među djecom i mladima i ove godine je pod sloganom Čuvaj svoj novac, osiguraj budućnost!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR