18 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sastanak Spajića sa predstavnicima PKCG: Sa privrednicima dogovoreno oročeno ograničavanje marži

Ekonomija

Comments 2

Sastanak Spajića sa predstavnicima PKCG: Sa privrednicima dogovoreno oročeno ograničavanje marži

Autor: Antena M

  • Viber

Trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji će biti ograničene sa početnim trajanjem mjera tokom drugog kvartala 2024, saopšteno je iz Kabineta premijera Milojka Spajića. 

Na današnjem sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića i potpredsjednika za ekonomsku politiku i ministra Nika Đeljošaja sa predstavnicima Privredne komore postignut je načelan dogovor o usvajanju oročenih mjera ograničavanja trgovačkih marži, koje će biti u službi zaštite standarda građana, ali uz očuvanje ekonomske supstance privrednih društava iz oblasti trgovine i proizvodnje, navode iz Kabineta. 

"Odluka o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi trebalo bi da se nađe na Vladi u četvrtak, nakon čega će moći da se primjenjuje u praksi.

Timovi Ministarstva ekonomskog razvoja i Privredne komore će sjutra usaglasiti konačne detalje, i očekuje se da će se time osigurati prohodnost mjerama o kojima su razgovarali privrednici sa čelnicima Vlade.

Tokom sastanka je izraženo zadovoljstvo što je postignut određeni stepen saglasnosti po ovom pitanju, jer je bilo potrebno istovremeno voditi računa o standardu građana, ali paralelno i o funkcionisanju malih trgovina i manjih proizvođača, koji čine okosnicu jedne važne privredne grane, u kojoj se generiše i veliki broj radnih mjesta", navodi se u saopštenju. 

Istaknuta je i važnost praćenja i sveobuhvatne analize dogovorenih mjera, kako bi se uvidjeli finansijski i fiskalni efekti.

"Trajanje mjera takođe će zavisiti od analize koja će se sa Privrednom komorom raditi periodično", dodali su. 

Sastanku su ispred Privredne komore prisustvovali predsjednica Nina Drakić i članovi Upravnog odbora Dragan Bokan, Blagota Radović, Sanja Ćalasan i Tomislav Čelebić.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

ko je ubio ozbiljnost i analitičnost u sistemu? Upravo nekadašnje dps vijeće staraca koje je sad obična prostirka pes.

Mila K

Spajiću oslačalo ruženje zakona od utorak sage sa Šaranovićem. I ko će mu se pridružiti bez paf-paf-Privredna komora, uvijek na strani bezakonja i neznanja.