26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mujović - Fragkogiannis: Saradnja ključ uspješne energetske tranzicije

Ekonomija

Comments 0

Mujović - Fragkogiannis: Saradnja ključ uspješne energetske tranzicije

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora je interesantna stranim investitorima u oblasti energetike, a napredak na planu evropske integracije je pozitivan signal u pravcu sigurnosti uloženog kapitala, ocijenjeno je na sastanku resornog ministra Saše Mujovića i pomoćnika ministra vanjskih poslova Grčke, Konstantinosa Fragkogiannisa.

Mujović je iskazao zadovoljstvo povodom mogućnosti za razmjenu iskustva u toj oblasti i sagovornika informisao o prilikama u energetskom sektoru Crne Gore, kao i planovima na dinamiziranju aktivnosti kroz adekvatniju valorizaciju prirodnih potencijala, a u skladu sa najvišim standardima.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, istakao da je Grčka kredibilan crnogorski partner i podsjetio na saradnju kompanija Jugopetrol i Hellenic petrol, koje su doprinjele ekonomskom razvoju Crne Gore.

Mujović je ukazao na postojeće proizvođače energije, kao i na potrebu izrade plana koji će energetski sistem učiniti stabilnijim.

Fragkogiannis je pohvalio postignute rezultate Vlade na planu evropske integracije, koji su, kako je istakao, znatno vidljiviji nego u prošlosti.

“Kroz dobre međudržavne odnose Grčka je spremna da doprinese evropskoj orijentaciji Crne Gore” naveo je Fragkogiannis.

Govoreći o energetskom sektoru i budućim izvorima energije, on je naglasio da je bitno shvatiti da proizvodnja energije iz prirodnih izvora jeste cilj svake države, ali da je taj proces jako dug, zahtijeva mnogobrojne reforme i pripremne radove, kao i strategije ka efikasnoj energetskoj tranziciji.

Na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora, zahvaljujući svojim potencijalima, primamljiva za investitore u ovom sektoru, te da na najbolji način može iskoristiti iskustva Grčke u ovoj oblasti.

“Saradnja je ključ uspješne energetske tranzicije” poručili su sagovornici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR