13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Aerodromi CG o korona virusu: U stalnoj smo komunikaciji sa IJZ

Društvo

Comments 0

Aerodromi CG o korona virusu: U stalnoj smo komunikaciji sa IJZ

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Aerodromi Crne Gore su u stalnoj komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje, institucijom koja je u ovakvim slučajevima nadležna da obavijesti o eventualnim posebnim mjerama, saopšteno je Anteni M iz ove kompanije, na pitanje da li su pooštrene kontrole zbog korona virusa. 

"Kako su aerodromi zbog prirode svojih usluga prva „stanica“ putnicima koji dolaze u Crnu Goru, jasno je da je praćenje stanja širenja virusa u našem fokusu.

Institut za javno zdravlje preporučio je unapređenje nadzora nad putnicima u međunarodnom saobraćaju, posebno putnicima koji dolaze sa aerodroma koji imaju direktne letove sa kineskim Vuhanom (Pariz, London i Rim) u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i obavezom javljanja zdravstevnoj službi u slučaju pojave respiratornih simptoma.  

Pored stalnog prisustva ljekara koji rade na aerodromima, u slučajevima kada Institut procijeni da su potrebne posebne mjere, poštuju se sljedeće procedure:

Granična policija obavještava da li ka našoj zemlji lete putnici iz države koja je označena kao zemlja u kojoj je otkriven virus ili iz zemalja u kojima se virus proširio. Pri dolasku, putnik se izoluje u posebnu prostoriju do pregleda zdravstveno sanitarnog inspektora. Uzima se anamneza putnika, odnosno on daje lične podatke, podatke o putovanju i svrsi istog - gdje je presijedao, kuda dalje putuje ili ostaje u Crnoj Gori; kakvog je opšteg stanja i ukoliko nema nikakvih simptoma, potrebno je da se javi nadležnima u roku 24 sata.

Ukoliko je sve u redu sa zdravljem, putnik može da ide dalje. Ukoliko se ipak desi da ima simptome virusa, putnik se odmah izoluje i pristupa se liječenju na klinici za infektivne bolesti", navedeno je u odgovoru. 

Treba istaći i da Crna Gora, odnosno njeni građani nijesu direktno ugroženi jer nemamo direktnih linija ka dalekim destinacijama kao što je u ovom slučaju Kina, odakle se sumnja da je potekao virus, kažu iz Aerodroma Crne Gore. 

"To znači da putnici koji dolaze u Crnu Goru presijedaju uglavnom na aerodromima gdje se zbog veće frekfentnosti već sprovode posebne mjere koje bi trebalo da preveniraju širenje virusa", navode iz ove kompanije. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR