26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Povodom izjava Jelića reagovao i MUP: Demantuje vas statistika i učestalost psihički i fizički zlostavljanih žena

Društvo

Comments 1

Povodom izjava Jelića reagovao i MUP: Demantuje vas statistika i učestalost psihički i fizički zlostavljanih žena

Autor: Antena M

  • Viber

Način na koji umjetnički direktor Nikšićkog pozorišta, Janko Jelić tumači temu diskriminacije žena u Crnoj Gori, najbolje govori o nivou svijesti laičke javnosti i stepenu nepoznavanja fenomena nasilja nad ženama, saopšteno je iz Operativnog tima za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama MUP-a.

"Više od toga zabrinjava činjenica da je ovakav ‘šamar’ svim žrtvama nasilja u porodici zadao neko ko se nalazi na čelu ustanove koja treba da promoviše plemenite teme, kulturu, da upravo kroz suptilne vidove razvijanja svijesti, što je između ostalog i zabranjena predstava, osnaži borbu svih neravnopravnih, a žene u Crnoj Gori to jesu.

Gospodina Jelića, ako ništa drugo, demantuje statistika i učestalost psihički i fizički zlostavljanih žena, a da ne govorimo o onima koje danas ne mogu govoriti, jer su ubijene od strane svojih partnera", navode u reagovanju. 

Važno je dodaju istaći, a zarad edukacije i umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta, da nasilje nad ženama predstavlja najprisutniji vid kršenja ljudskih prava, zasnovan na istorijski nejednakim odnosima moći muškaraca i žena, čemu je doprinio i mehanizam rigidnih muških odluka, poput ove.

Podsjetimo, Jelić nije dozvolio izvođenje predstave "IzloŽene", koja se suočava s temom rodne ravnopravnosti i nasilja nad ženama. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Djidja

Ne priča on to iz svoje nego iz Joanikijeve glave, tako da vam je uzaludna svaka priča.