24 °

max 24 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

24° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjutra Akcioni dan Unije srednjoškolaca: Evo šta će da rade

Društvo

Comments 0

Sjutra Akcioni dan Unije srednjoškolaca: Evo šta će da rade

  • Viber
Ministarstvo prosvjete podržaće Akcioni dan Unije srednjoškolaca Crne Gore koji će biti održan sjutra, kada će, tokom jednog radnog dana, skoro 200 srednjoškolaca sa teritorije Glavnog grada dobiti priliku da se upozna sa poslovima od interesovanja kod raznih poslodavaca u privatnom i javnom sektoru.

U Ministarstvu prosvjete na jedan dan radiće 17 srednjoškolaca, od čega 5 gimnazijalaca i 12 učenika srednjih stručnih škola.

Projekat Akcioni dan već od 1968. sprovodi se u zemljama Zapadne i Sjeverne Evrope, podsjećaju iz Ministarstva prosvjete.

“Projekat podrazumijeva da, tokom jednog dana, učenici dobiju priliku da na jedan dan budu zaposleni kod poslodavaca na mjestima od značaja za njihove obrazovne profile, kako bi stekli nova saznanja i perspektivu o struci za koju se školuju.

Obaveze poslodavca u okviru Projekta su da, u periodu od nekoliko sati, učenicima koji kod njih budu zaposleni, približe radnu atmosferu i uslove rada koji ih očekuju nakon što završe školovanje za dati obrazovni profil” , navedeno je u saopštenju.

Učešće Ministarstva fokusirano je prvenstveno na učenike srednjih stručnih škola upravo zbog kampanje Ministarstva Stručno obrazovanje moj izbor za budućnost, kojim se želi poručiti da djeca koja upišu srednje stručne škole, posebno deficitarna zanimanja, imaju velike mogućnosti za lični razvoj i brzo povezivanje sa nekim od poslodavaca na tržištu rada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR