28 °

max 28 ° / min 17 °

Utorak

21.05.

28° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 13°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

24° / 15°

Ponedjeljak

27.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Zdravstveni sistem u stanju kliničke smrti"

Društvo

Comments 0

"Zdravstveni sistem u stanju kliničke smrti"

  • Viber
Zdravstveni sistem u Crnoj Gori nalazi se u stanju kliničke smrti, zbog čega su neophodne hitne i korjenite promjene radi ozdravljenja zdravstva, poručuju iz SNP-a.

"Zatvaranje očiju pred činjenicom da zdravstvenom sistemu prijeti potpuni kolaps samo će dodatno pogoršati stanje u toj oblasti koje je, inače, po prošlogodišnjem izvještaju Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa, na pretposlednjem 37-om mjestu u Evropi.

Jasno je sa čime se sve suočavaju pacijenti kada i Duško Marković priznaje da su zdravstvene usluge loše i da se novac namijenjen u te svrhe troši neracionalno. Ovo priznanje je jasan dokaz da je u Vladi Crne Gore zdravlje građana bilo poslednje čega su se sjećali u svom poslu", navodi se u saopštenju SNP-a koje potpisuje Slađana Kaluđerović.

Zato smatraju da Marković, kao najodogovornije lice u lancu, svoje priznanje treba da isprati i ostavkom.

"To što nam je zdravstvo već odavno „na aparatima“ nije greška medicinara, već politike Vlade Crne Gore koja zdravstveni sistem tretira kao trošak", dodaje se u saopštenju.

SNP smatra da je zdravlje najveće bogatstvo pojedinca, odnosno da je zdravlje nacije zalog njene izvjesne budućnosti. Zbog toga, ističu, zaštita zdravlja mora da bude dio konstantne i adekvatne brige države i ne može biti prepuštena slučaju, kako je to do sada često bilo.

"Crna Gora ne smije biti zemlja u kojoj se kod pojedinih ljekara ide sa kovertom umjesto sa zdravstvenom knjižicom, a javne zdravstvene ustanove mjesta za dijeljenje vizit karti za preglede kod privatnika", navode iz SNP-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR