16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milić: Okačite odluku "mačku o rep", Skupština zakazana za petak je kao ona od 12. jula 1941.

Politika

Comments 7

Milić: Okačite odluku "mačku o rep", Skupština zakazana za petak je kao ona od 12. jula 1941.

  • Viber
Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić ocijenio je juče da njega i njegovu partiju ne obavezuje odluka Parlamenta o NATO-u, koja je zakazana za 28. april. Milić je Skupštinu uporedio sa onom iz 12. jula 1941. na Cetinju.
„Ono što je bitno da svi znaju, mene lično niti SNP nikakva odluka ovakvog Parlamenta gdje postoje poslanici koji nijesu izabrani slobodnom voljom građana ne obavezuje niti je prihvatam. Što se mene tiče, mogu je zakačiti mačku o rep“, napisao je Milić na svom Fejsbuk profilu.
 
Prema njegovim riječima, Skupštinu zakazanu za 28. april ove godine na Cetinju posmatra „jednako kao i onu koju su Macolini i ‘crnogorski federalisti zakazali za Petrovdan, 12. jula 1941. godine“.
I tada su govorili o „neophodnosti okretanju civilizovanome Zapadu i vrijednostima koje baštine najrazvijene zemlje tog vremena”. Istorija nas uči kako su tadašnje generacije odgovorile na odluke Petrovdanske Skupštine rekao je Milić.
 
Petrovdanski sabor je bila skupština održana 12. jula 1941. na Cetinju od strane pristalica Nezavisne Crne Gore pod okupacijom italijanske fašističke vlasti. Sabor je proglasio poništenje odluka Podgoričke skupštine i proglasio obnovu Kraljevine Crne Gore, ali njegove odluke nikad nijesu sprovedene zbog Trinaestojulskog ustanka koji je izbio sjutradan.
 
Izvor: Pobjeda 
 

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

#MonicaBellucci

Ako se vratimo u malo skoriju istoriju možemo pitati Milića, kakva je bila Skupština SRJ u vrijeme Miloševića kada je njegova partija učestvovala u Saveznoj Vladi mimo volje gradjana Crne Gore iz koje su dolazili.

Podgoricanin

Milicu vi nijeste priznali drzavu za koju se borite da uzmete vlast ! Vi ne priznajete Crnogorsku naciju ! Vi ne priznajete Crnogorski jezik i crkvu ! Vama ne smeta kada Srbija velica crnogorske umjetnike ko Srpske ! Vama ne smeta sto srbija prisvaja crnogorsku istoriju ko svoju ! Tako da me vasa izjava ne iznenadjuje ! Sto se mene tice sva velikosrpska opozicija potpomognuta sa SDP om , je priznala izbore onoga trena kada je pristala da prima ne male plate ! Ako ne priznajete parlament i rezultate izbora kako to da priznajete plate po tom osnovu ??? Vi ste patriota po novcaniku !

Tesla

I to rece gospodin Milic,presjednik nekad najace opozicije.Slika i prilika kako se jedna partija moze unistiti za 10 godina.A prica o izabranim poslanicima koji nijesu izabrani voljom gradjana?Ti to Milicu mozes pricati jedino u nekoj ludnici a i pitanje je hoce li ti tamo vjerovati.Tvoji biraci ti ne vjeruju a izbori su dokaz.Drugo ovu grupu sto lazete vec 20ak godina i ona vam polako okrece ledja.Izvisio si ko tranja na "rogu".