22 °

max 23 ° / min 11 °

Srijeda

30.09.

23° / 11°

Četvrtak

01.10.

20° / 13°

Petak

02.10.

22° / 15°

Subota

03.10.

27° / 17°

Nedjelja

04.10.

22° / 20°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Utorak

06.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akcija "Klap": privedenim službenicima MF i PU zadržavanje do 72 sata

Hronika

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Akcija "Klap": privedenim službenicima MF i PU zadržavanje do 72 sata

Službenicima Ministarstva finansija i Poreske uprave, koji su u nastavku policijske akcije Klap privedeni danas u Podgorici i Bijelom Polju, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Advokati privedenih službenika će uložiti žalbe na rješenje o određivanju pritvora.

Podsjetimo, u nastavku policijske akcije Klap privedeno je osam osoba osumnjičenih da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne ogranizacije, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave.

Oni se sumnjiče da su u periodu od novembra 2011. do kraja 2019. budžetu Crne Gore pričinili štetu u iznosu većem od 3,5 miliona eura.

“Slobode su lišeni: S.M. načelnica Poreske uprave PJ Podgorica, R.S. rukovodilac odjeljenja za inspekcijski nadzor Poreske uprave PJ Podgorica, N.Đ. poreska inspektorka Poreske uprave PJ Podgorica, M.P. bivši državni sekretar u Ministarstvu finansija, D.V. samostalni savjetnik I u Ministarstvu finansija, R.K. osnivač i izvršni direktor pravnog lica Braća Kolić d.o.o Bijelo Polje i ovlašćeni zastupnik pravnog lica Migi d.o.o Bijelo Polje, T.K. osnivač i izvršni direktor pravnog lica Trend trade d.o.o Podgorica i B.R. odgovorno lice pravnog lica Okov d.o.o Podgorica”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osim toga, krivičnom prijavom obuhvaćeno je i pet službenika Poreske uprave PJ Podgorica i šest odgovornih lica u pravnim licima i to: N.P. supervizor Poreske Uprave PJ Podgorica, R.A. samostalni savjetnik I Poreske uprave PJ Podgorica, M.B. poreski inspektor Poreske uprave PJ Podgorica, R.M. poreski inspektor Poreske uprave PJ Podgorica, S. S. poreski inspektor Poreske uprave PJ Podgorica, J.S.osnivač i ovlašćeni zastupnik Viner co d.o.o Danilovgrad, K.D. ovlašćeni zastupnik Trend trade d.o.o Podgorica, N.Š. osnivač i i ovlašćeni zastupnik Dea d.o.o Podgorica, B.P. ovlašćeni zastupnik pravnih lica A kop d.o.o Podgorica, PS Gradnja d.o.o Podgorica i A kop mne d.o.o Podgorica, D.L. i I.V, kao i tri pravna lica shodno zakonu o krivičnoj odgovornosti pravnih lica: Braća Kolić d.o.o Bijelo Polje, Migi d.o.o Bijelo Polje i Trend trade d.o.o Podgorica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR