23 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja

Hronika

Tag Video
Comments 1

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) ispituju imovinu bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i nekadašnjeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića.

“Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih Zorana Lazovića i Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica. S tim u vezi, objavljujemo video snimak samo dijela imovine za koju okrivljeni ne spore da je njihovo vlasništvo i ukazujemo da će javnost u daljem toku postupka biti obaviještena i o drugoj imovini za koju postoji osnovana sumnja da je stvarno vlasništvo okrivljenih i sa njima povezanih lica”, navodi SDT.

Podsjećamo, Katnić i Lazović uhapšeni su ove sedmice, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Obojici je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) prvo bilo određeno zadržavanje do 72 sata. Kasnije im je određen pritvor do 30 dana.

Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotrebe službenog položaja. Prvo djelo se odnosi na ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću 28. decembra 2020. godine, a drugo na zaštitu jednog od čelnih ljudi “kavačkog klana” Duška Roganovića.

Milivoje Katnić, bivši specijalni tužilac sumnjiči se da je, kao pripadnik kriminalne organizacije, zajedno sa osumnjičenim Lazovićem, obmanjivao javnost oko skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću kao i da je, postupajući po Lazovićevom naređenju predmet vezan za Duška Roganovića dao u rad pripadniku kriminalne organizacije okrivljenom Saši Čađenoviću, bivšem specijalnom tužiocu.

Snimak možete pogledati OVDJE.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

utrnuliSDT

Ahahahhaha. Viđite ovaj strah Crnogorci. Viđeti ih što su se naježili od straha. Viđite te lažne pravnike i sudije na vezici.