15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prvi slučaj u Mojkovcu, ali ga nema na listi, iz IJZ objasnili zašto

KORONAVIRUS

Comments 1

Prvi slučaj u Mojkovcu, ali ga nema na listi, iz IJZ objasnili zašto

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Prvi slučaj novog koronavirusa zabilježen je danas u Mojkovcu, potvrdila je za Antenu M direktorica Doma zdravlja u toj opštini Ikonija Minić.

Međutim, prema posljednjem presjeku Instituta za javno zdravlje, Mojkovac nije zvanično zaveden kao opština u kojoj je zabilježena infekcija.

Upitana da li zna zašto taj pacijent nije ušao u današnji presjek IJZ, Minić kaže:

"Ne znam, to morate pitati NKT i IJZ. Ono što mi znamo kao ustanova je da je to naš pacijent koji je pozitivan", istakla je ona. 

A, s obzirom na to da su se Mojkovčani zabrinuli zašto tog slučaja nema u današnjem presjeku, iz Instituta su u izjavi za Antenu M objasnili o čemu se radi.

''Inicijalna klasifikacija pacijenata po opštinama se do dobijanja podataka od samog pacijenata vrši na osnovu uputne zdravstvene ustanove. Samim tim, određeni pacijenti se na početku istraživanja klasifikuju prema ustanovi iz koje su upućeni uzorci, pri čemu postoje ustanove koje su teritorijalno nadležne za više opština. Revizija oboljelih po opštinama se vrši redovno kako bi odražavala epidemiološku situaciju na terenu, odnosno pacijenti se svrstavaju u onu opštinu u kojoj predstavljaju epidemiološku prijetnju'', navode iz IJZ i pojašnjavaju:

''Dakle, moguće je da neki pacijenti koji su inicijalno klasifikovani kao da su iz npr. Podgorice, u narednim danima budu dodati opštinu u kojoj stanuju i u kojoj predstavljaju epidemiološki rizik'', objasnili su nam iz IJZ.

Podsjećanja radi, Mojkovac je opština u kojoj u prvom talasu nije bilo inficiranih, pa je ovo prvi slučaj zaraze od početka epidemije koronavirusa. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Doco

Samo da na Dule ne fasuje coronicu, za ostale ce mo lako.