26 °

max 26 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

26° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Polaganje vijenca na spomenik Partizanu borcu i svečana sjednica povodom Dana Podgorice

Podgorica

Comments 0

Polaganje vijenca na spomenik Partizanu borcu i svečana sjednica povodom Dana Podgorice

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih položiće u 10 sati, vijenac na spomenik Partizanu borcu na brdu Gorica povodom 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice.

Svečana sjednica Skupštine Glavnog grada biće održana u podne u Kristalnoj sali Hotela Hilton. 

"Ovogodišnji praznik slavimo u znaku velikog jubileja – 75-godišnjice oslobođenja Podgorice u slavnoj Narodnooslobodilačkoj borbi u kojoj je crnogorski narod podnio ogromne žrtve i dao istorijski doprinos pobjedi nad fašizmom i oslobođenju svih jugoslovenskih naroda.

Obnova u ratnom vihoru razorene Podgorice u socijalističkoj Jugoslaviji, i njen moderni evropski izgled danas, simbol su ukupnog napretka Crne Gore koja je prije 13 godina obnovila vjekovnu državnost, postala bitan faktor regionalne stabilnosti, članica NATO i lider u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom. Naš Glavni grad je prepoznat kao crnogorska legitimacija multietničnosti i multikonfesionalnosti, kulturni, obrazovni, saobraćajni i privredni centar, stjecište mladih ljudi i čvrsta spona primorja i planinskog dijela zemlje, sa realnim izgledima za razvoj biznisa i za brže dostizanje evropskog kvaliteta života za naše ljude", saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. 

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima Podgorice i rukovodstvu Glavnog grada Dan Podgorice – 19. decembar ocijenivši da puna saglasnost u prioritetima razvoja, uspješna saradnja i sinergija Vlade i najvećeg crnogorskog grada na razvojnim projektima donosi građanima brojne koristi. 

On je poručio da je posebno zadovoljan što vidi da Glavni grad planira i realizuje i projekte i sadržaje koji čine život građana kvalitetnijim i sadržajnijim.

"Vlada će nastaviti da podržava te projekte", rekao je premijer Marković na sastanku sa delegacijom Podgorice koju je predvodio gradonačelnik Ivan Vuković.

Govoreći o postignućima gradonačelnik Vuković je istakao da svi kontakti ukazuju da građani vide i osjećaju da se lokalna uprava približila njima i da je u sve većoj mjeri servis građana.

Devetnaesti decembar je Dan Podgorice, njenog znamenitog antifašističkog nasljeđa i naše obaveze da se još jednom s najvećim poštovanjem i zahvalnošću poklonimo sjenima narodnih heroja i svih boraca koji su dali život za slobodu, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović. 

"Istorija Podgorice, posebno ona 20. vijeka, simbolizuje otpor, snagu i ambiciju cijele Crne Gore. Višestruko rušena, pa podizana i modernizovana, u svim vremenima je čuvala svoj specifični duh, uvijek voljena od starih Podgoričana i novodoseljenih stanovnika različitih vjera i nacija. 

Podgorica je danas administrativni centar i privredni nosilac razvoja Crne Gore, Glavni grad otvoren za nove ljude, ideje i znanja. Obaveza je svih njenih građana, lokalne uprave i insitiucija države, da doprinesu očuvanju resursa i podrže dalji ekonomski i kulturni razvoj Podgorice – grada sve atraktivnijeg za njene stanovnike, turiste i poslovne partnere", naveo je Brajović. 

Podsjetimo, juče je u Podgorici otkriven spomenik Ivanu Crnojeviću. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR