12 °

max 17 ° / min 11 °

Nedjelja

25.10.

17° / 11°

Ponedjeljak

26.10.

20° / 11°

Utorak

27.10.

20° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 12°

Četvrtak

29.10.

21° / 10°

Petak

30.10.

20° / 10°

Subota

31.10.

21° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bokeška ulica od danas zatvorena za saobraćaj

Podgorica

Comments 1

Izvor: Mina

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Bokeška ulica od danas zatvorena za saobraćaj

Bokeška ulica od Bulevara Stanka Dragojevića do Ulice Njegoševe, od danas će biti zatvorena za saobraćaj.

Glavni grad će, kako je saopšteno iz PG biroa, od danas početi sa faznim zatvaranjem ulica za saobraćaj i pretvaranjem užeg centra grada u pješačku zonu.

Navodi se da će od danas biti zatvoren saobraćaj za sve vrste motornih vozila u Bokeškoj ulici od Bulevara Stanka Dragojevića do Ulice Njegoševe, u svrhu promjene režima saobraćaja i stvaranja pješačkih zona u užem centru grada.

Kako je najavljeno, dostavnim vozililma će se omogućiti kretanje od šest do deset sati.

"Upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da zatvaranje Ulice Bokeška, podrazumijeva promjenu režima saobraćaja i u Njegoševoj ulici, tako što će se kretanje vozila preusmjeriti suprotno od dosadašnjeg i to u smjeru od Bulevara Ivana Crnojevića, preko Njegoševe ulice ka Trgu Nezavisnosti i dalje uobičajenim trasama", kaže se u saopštenju.

Oni su podsjetili da su u prethodnom periodu radili studiju o saobraćaju, čiji se završetak uskoro očekuje.

Naveli su da će Studija analizirati i ponuditi moguća rješenja za regulisanje mirujućeg saobraćaja u najužem gradskom jezgru, a pri tom i razmotriti mogućnosti o ukidanju kolskog saobraćaja.

"Veći evropski i svjetski gradovi u potpunosti su isključili saobraćaj u svojim centrima, na taj način dajući im primarnu pješačku funkciju, pa vjerujemo da će ova praksa i podgoričkom centru vratiti stari sjaj, naravno uz uključivanje novih sadržaja koje će naše sugrađane vratiti centru", kaže se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Arhitekta

Konacno se ide prema konceptu ,,Gradovi za ljude,, velikog arhitekte Jan Gela. Bravo !!! Preporuka za sledecu fazu saobracajni redizajn ulica, sireg centra Podgorice prema najnovim iskustvima New Yorka. Nakon toga srediti izloge, poplocanje itd.