11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić saslušavao i prijetio Joanikiju, a ovaj sinoć molio Mandića da održi bukvicu Krivokapiću i Bečiću

Politika

Tag Gallery
Comments 2

Vučić saslušavao i prijetio Joanikiju, a ovaj sinoć molio Mandića da održi bukvicu Krivokapiću i Bečiću

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Željko Ivanović, direktor medijske grupe „Vijesti”, bliske krugovima ogranka Crkve Srbije na Cetinju – protojereju Gojku Peroviću, jutros je objavio da je Aleksandar Vučić, tokom zasijednja Arhijerejskoga sabora u Beogradu, sa Joanikijem Mićovićem obavio svojevrsni „infromativni razgovor”, tj. da mu je Vučić prijetio oko izbora za novoga mitropolita crnogorsko-primorskoga.

„Vučić kao gospodar života u Srbiji dozvoljava da se lider jedne stranke iz Crne Gore koja ima 5-6 odsto podrške (Mandić, NSD) miješa u rad Sabora SPC, kada na večeru ili svojevrsni INFORMATIVNI RAZGOVOR izvodi vladiku Joanikija, ili kada PRIJETI da će Sabor ODLOŽITI NJEGOV IZBOR ako ne bude potpisan Temeljni ugovor sa Vladom Crne Gore”, objavio je Ivanović.

Kako je „Antena M” ranije pisala, Andrija Mandić je u noći 26. maja 2021, dan uoči iznenadnog dolaska Zdravka Krivokapića u Beograd, bio gost Porfirija-Prla Perića u njegovoj rezidenciji u Beogradu. Tu je održan sastanak Mandića ne samo s Perićem, nego i KOMPLETNIM SINODOM CRKVE SRBIJE!  

Na sinoćnjem derneku sa jelom, pićem i pjesmom u sabornom hramu SPC u Podgorici, kako doslovno navode srpski mediji, Mandić se NA MOLBU Mićovića obratio prisutnima. 

Tu su bili Krivokapić i Aleksa Bečić, a Mandić je kazao Mićoviću da „pomogne nama koji imamo nesporazum da pronađemo neka rješenja“. Mandić je dodao da im je Mićović sinoć poslao „jasne poruke”.

Mićović, koji je tek kao odrastao čovjek kršten, i to u za Crkvu Srbije „raskolničkoj” Makedonskoj pravoslavnoj crkvi, „izabran” je na Arhijerejskom saboru za mitropolita BEZ GLASANJA, nakon što ga je prethodno Vučić „BLAGOSLOVIO”, a on se javno odrekao Krivokapića.

Svešteni kanoni Svete Pravoslavne Crkve IZRIČITO ZABRANJU da se neki arhijerej (episkop) domogne katedre (crkve) uz pomoć državnih (svjetovnih) vlasti. U suprotnom, takav se pred Bogom ne samo raščinjuje, nego i PREDAJE PROKLETSTVU – i on i svi oni koji s njim stupe u liturgijsku zajednicu.

Citiramo sveštene kanone Svete Pravoslavne Crkve:

„Ako se koji episkop posluži svjetovnim vlastima, da kroz istu zadobije crkvu, neka se svrgne, pak i odluči; a isto i svi oni, koji s njim opšte” (Pravila Svetih Apostola, kanon 30).

„Svaki izbor episkopa… koji biva sredstvom svjetovnih vlasti neka nema valjanosti” (I Vaseljenski sabor, kanon 3).

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mara

Baba Joka se jos ne oglasi u vezi crkve....haha... Ovo svak nesto bitan? Ivanovicu jado puka' si do kraja.