17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pop Backović protestuje zbog pada Vlade, a pop Mitrović, brat ministra, odobrio okupljanje u porti hrama u PG

Politika

Tag Gallery
Comments 5

Pop Backović protestuje zbog pada Vlade, a pop Mitrović, brat ministra, odobrio okupljanje u porti hrama u PG

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Miajilo Backović (na slici gore), sekretar Metodija Ostojića, episkopa budimljansko-nikšićkoga Crkve Srbije (SPC), učestvovao je sinoć na protestu u Tivtu, koji je organizovan, kako se navodi, „protiv namjere rušenja aktuelne Vlade i formiranja manjinske Vlade”.

Backović je do ljetos paroh u Gornjem Grblju kod Tivta. Nema svršeni bogoslovski fakultet, ali je nosilac ruskoga vojnoga odlikovanja.

Takođe, on je bivši regrut-pripadnik 63 brigade Vojske Jugoslavije, učesnik rata — i osoba bliska Dejanu Vukšiću, direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). 

Društvo

Šef Udbe ispratio Backovića

14.08.2021. 14:22

Politika

Svetosavlje i Udba

27.07.2021. 07:11

Podgoričke „Vijesti” citiraju Backovića, koji je sinoć u Tivtu, na protestu koji je okupio nekoliko desetina istomišljenika, kazao za taj list: „Mi smo ovđe došli da kažemo da ne želimo da se narodna volja iskazana mukom, krvlju i stradanjem naroda i Crkve, u parlamentu prekraja birokratskom odlukom par ljudi koji nijesu ili imaju vrlo malo učešća u svemu ovome što se postiglo".

Kako izvještava Radio Tivat, s protesta u tom gradu je poručeno: „U petak 4. februar ispred zgrade Skupštine Crne Gore moramo složno i odlučno zatražiti da nam poslanici vrate mandat, jer su se pokazali kao nedostojni narodni reprezenti”.

„Pobjeda” je, prije par dana, objavila da „nevladina organizacija Miholjski zbor, koja zastupa interese Crkve Srbije, tzv. pravoslavna bratstva i djelovi ANB-a stoje iza organizacije protesta protiv formiranja manjinske vlade”.

NVO Miholjski zbor iz Tivta je proteklih dana protestovao i u Podgorici. Osnivač ove NVO je Backović. Provjerljivo je da je Backović bio dugogodišnji predśednik paracrkvenih „bratstava pravoslavne omladine”. Backovićev nadležni episkop Metodije Ostojić je u rođačkim vezama s Milojkom Spajićem, ministrom.

Na drugoj strani, sinoćnji protest u Podgorici protiv pada Vlade Zdravka Krivokapića, predvođen funkcionerima Demokratske Alekse Bečića, započeo je okupljanjem ispred srpskoga sabornoga hrama u Podgorici — na zemljištu „crkvene porte”.

Nadležni starješina za taj hram je Dragan Mitrović, donedavni arhijerejski namjesnik podgoričko-danilovgradski Mitropolje crnogorsko-primorske Crkve Srbije.

Protojerej-stavrofor Mitrović je rođeni brat ministra u Krivokapićevoj vladi za ekologiju, prostorno planiranje i urbanizam — Ratka Mitrovića. 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Rale

@TV_EU sa tolikom milionskom imovinom zaslužio je da se oslovljava gospodinom

BMX

Prethodna vlast je godinama dozvoljavala bez ikakve kontrole i postovanja zakona da nam padobranci, specijalci i obavjestajci preoubuceni u popovske mantije vrsljaju zemljom i pripremaju ovo u cemu smo sad

TV_EU

@Rale , moze li bez ovog "gosp." jer su oni sve samo ne gospoda.