10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šef Udbe ispratio Backovića

Religija

Tag Gallery
Comments 6

Šef Udbe ispratio Backovića

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Mitropolit crnogorsko-primorski Crkve Srbije (SPC) Joanikije Mićović danas je saopštio da će dosadašnji paroh gornjegrbaljski Mijajlo Backović biti premješten u Nikšić, tj. u drugu eparhiju – Budimljansko-nikšićku.

Kao što je „Antena M” najavila, Backović je jutros u crkvi Svete Trojice u Pelinskim Rudinama u Gornjem Grblju ispraćen uz Mićovićeve „birane riječi”, unaprijedio ga je i u čin protojereja.

Uz salve pohvala za javnost, Mićović je nedavno „ispratio” i Gojka Perovića, Obrena Jovanovića, Velibora Džomića…

Mićović je, takođe, potvrdio da će Backović biti sekretar episkopu budimljansko-nikšićkome Metodiju Ostojiću. Backović je ruski konfident, a Ostojić je prošloga vikenda bio u Rusiji.

Kod Amfilohija Radovića je Backović dugo bio vođa tzv. Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore, a član te paracrkvene organizacije je prije zamonašenja i Ostojić – izbjeglica iz Sarajeva.

Takođe, Backović je bivši klijent Dejana Vukšića, direktora ANB-a, koji je danas u Gornjem Grblju bio na „ispraćaju”. Prisustvovao i Marko-Bato Carević.

.

Vukšić se prošle godine predstavljao i kao Backovićev pravni zastupnik, najavljujući poketanje postupaka zbog snimaka objavljenih na Youtube-u na kojima je njegov klijent, sveštenik, za tu priliku „u civilki”, navodno sa poznatom starletom u hotelu u Tivtu. „Na tuženoj strani naći će se neke ugledne domaće i međunarodne korporacije, ali i sama država Crna Gora”, tvrdio je Vukšić.

Ova afera, koliko je poznato, nije dobila epilog koji je Vukšić najavljivao. Na drugoj strani, neki u dijelu jerarhije Mitropolije crnogorsko-primorske su navodno ogorčeni na Backovića – pa su mislili da je potrebno da se zbog snimaka sa starletom, te luksuznoga stila život, izvede na eparhijski crkveni sud…

Ali, u Crkvi Srbije, protivno sveštenim kanonima, rijetko kažnjavaju svoje grješne klirike – na primjer, pedofil Vasilije Kačavenda je i dalje njihov episkop (u mirovini).

 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka 100%

Lijep li je bio komunizam.

Sotona

Sto veci vjernik to veci grasnik !

mrki

A naseg princa su iscerali iz manastira. Slobodu te niko nece castit, za slobodu se moras izborit!!!