23 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završena ekspertska misija EU za vladavinu prava u Crnoj Gori

Politika

Comments 0

Završena ekspertska misija EU za vladavinu prava u Crnoj Gori

  • Viber
U Podgorici je danas održan završni sastanak ekspertske misije EK o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, koja je boravila u Crnoj Gori od 30. januara.

Tokom posjete Crnoj Gori, nezavisni eksperti iz Italije i Belgije imali su sastanke s predstavnicima Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Državnog tužilaštva i sudstva, Uprave za imovinu, Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma, Agencije za sprječavanje korupcije, Centrom za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu i Centralnom bankom Crne Gore.

Zatvarajući misiju, v.d. sekretara Ministarstva evropskih poslova Miodrag Radović je ukazao da ekspertske misije predstavljaju priliku da se sagledaju ostvareni rezultati u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala nakon završenih zakonodavnih i institucionalnih reformi, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova. "Izrazio je očekivanje da će nalazi biti smjernice crnogorskoj strani za identifikovanje polja u kojima je potrebno dalje unapređenje u ovoj oblasti, kao i da će preporuke eksperta doprinijeti daljoj nadgradnji crnogorskog sistema u smjeru ispunjenja privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24", navodi se u saopštenju.

Predstavnica Evropske komisije Sabin Cvanpoel istakla je da je ova misija, posvećena jednoj od ključnih oblasti u procesu pristupnih pregovora Crne Gore sa EU, poslužila kao korisna platforma za nezavisne eksperte da dobiju detaljan uvid u stanje na ovom području. "Ona je naglasila da će ova misija omogućiti ekspertima da pruže preporuke partnerima u Crnoj Gori u pravcu prevazilaženja izazova i otklanjanja nedostataka u cilju približavanja Crne Gore članstvu u EU", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR