17 °

max 17 ° / min 10 °

Srijeda

17.04.

17° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ličina: Pitanja za Milatovića : Da li je Radovan Karadžić ratni zločinac, da li se u Srebrenici dogodio genocid

Politika

Comments 5

Ličina: Pitanja za Milatovića : Da li je Radovan Karadžić ratni zločinac, da li se u Srebrenici dogodio genocid

Autor: Antena M

  • Viber

 
Predizborna koordinacija eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj upućuje javna pitanja Jakovu Milatoviću, kandidatu za predsjednika Crne Gore na predstojećim izborima koji će u drugom krugu biti održani 2.aprila, uz molbu za jasne i precizne odgovore, bez političkih tonova, s obzirom na to da, kako je kazala predsjednica eMDe Alijanse Emira Ličina, nijesu politička organizacija.

 
“Da li smatrate da je Radovan Karadžić ratni zločinac? Da li se u Srebrenici 1995. godine dogodio genocid nad Bošnjacima”, pitala je Ličina Milatovića.

Jakov Milatović, navodi ona, u svojim javnim istupima u okviru predizborne kampanje ističe svoju snažnu posvećenost evropskim vrijednostima.

 
“Kao vizija političke organizacije čiji je kandidat Milatović ističe se ostvarivanje Crne Gore kao „suverene, stabilne, bezbjedne, ekonomski jake države, zasnovane na vladavini prava, koja je punopravni član Evropske unije.“ Uzimajući navedenu posvećenost vladavini prava u obzir, a u svrhu obavještavanja pripadnika crnogorske dijaspore koji imaju pravo glasa na predstojećim izborima u Crnoj Gori, da li predsjednički kandidat Milatović dijeli evropske vrijednosti u smislu priznavanja činjenica utvrđenih presudama nadležnih međunarodnih sudova (Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju i Međunarodni sud u Hagu), javno mu se upućuju gore-navedena pitanja”, kazala je Ličina.

Budući da su stavovi drugog predsjedničkog kandidata u pogledu sadržaja gore-navedenih pitanja prilično jasni, ova pitanja upućuju samo Milatoviću.

“Nadamo se brzom odgovoru, iz prostog razloga što se radi o temama na koje svaki građanin Balkana ima mišljenje i stav, a posebno smatramo da ih jedan predsjednički kandidat mora imati”, poručila je Ličina.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Pitanje za Milatovica:sto je radio u Oxfordu osim sto je uplatio master za koji nema ni prijemnog, sto je objavio osim istrazivacki rad sa pocetnicima kao sto je i on bio. https://www.ox.ac.uk/search?query=Jakov%20milatovic Eksperte nas,blago nama s takvima,vec nam je univerzitet krcat bisera

Tajfun

Uvazena gospodjo,ne morate Milatovicu postavljati bilo kakvo pitanje,sve ono sti ste culi od pocivseg Rista Radovica,isto ce vam ponoviti potencijalni buduci Predsjednik,jer ga je iznjedrila Svetosavska sekta.

nikšić

Koju god da progovori taj populistički jokšir znajte da je to sama LAŽ.