11 °

max 21 ° / min 11 °

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raditi na boljim rezultatima u oblasti vladavine prava

Politika

Comments 0

Raditi na boljim rezultatima u oblasti vladavine prava

  • Viber
Crna Gora je realizovala značajne aktivnosti na zakonodavnom i institucionalnom planu u okviru pregovaračkih poglavlja 23 i 24, a u narednom periodu treba da radi na postizanju još boljih rezultata u oblasti vladavine prava. To je saopšteno nakon sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sa vršiocem dužnosti šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Tomasom Haglajtnerom.
Kako je saopšteno iz Minsitarstva unutrašnjih poslova (MUP), Nuhodžić je sagovornika informisao da je Vlada Crne Gore usvojila Šengenski akcioni plan i Strategiju za integrisano upravljanje migracijama, kao i da će ozbiljno pristupiti sprovođenju aktivnosti koje su definisane tim strateškim dokumentima.
"Zahvaljujući se na novom modelu finansijske pomoći, Nuhodžić je podsjetio da je MUP prva institucija u Crnoj Gori koja koristi mehanizam direktne sektorske budžetske podrške za oblast integrisanog upravljanja granicom", kaže se u saopštenju.
 
Haglajtner je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u ispunjavanju obaveza iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, konstatujući da su realizovane značajne aktivnosti na zakonodavnom i institicionalnom planu.
"On je pohvalio napredak u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i iskazao punu podršku Crnoj Gori na putu pristupanja Evropskoj uniji", saopšteno je iz MUP-a.
 
Dodaje se da su se sagovornici saglasili da prioritetne aktivnosti u narednom periodu treba usmjeriti u pravcu postizanja još boljih rezultata u oblasti vladavine prava.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR